Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

AGRAFA NEWS Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη 

                                                                         Λαμία, 17 Σεπτεμβρίου 2020

 

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ενόψει του επικείμενου κύματος κακοκαιρίας «Μεσογειακός κυκλώνας - Ιανός» που αναμένεται να πλήξει και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαιτέρως το νότιο ήμισυ της Π.Ε. Εύβοιας, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για την οργάνωση των ενεργειών πρόληψης και επιχειρησιακής αντιμετώπισης των φαινομένων.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός συντόνισε στη Χαλκίδα σύσκεψη εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, τους Δημάρχους Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και Διρφύων - Μεσσαπίων κ. Γιώργο Ψαθά, τους επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και υπηρεσιακά στελέχη. Επιπλέον, πραγματοποίησε τηλεδιάΟ Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός συντόνισε στη Χαλκίδα σύσκεψη εργασίας με τον Αντιπεσκεψη με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλο και τηλεφωνικές συσκέψεις με τους Δημάρχους Κύμης - Αλιβερίου κ. Θανάση Μπουραντά και Ερέτριας κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο. Οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες κκ. Θανάσης Καρακάντζας, Φανή Παπαθωμά και Γιώργος Δελμούζος συντόνισαν αντίστοιχες συσκέψεις στις Π.Ε. Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας αντίστοιχα.

Σε όλες τις συσκέψεις αλληλοενημερώθηκαν οι φορείς για τους ολοκληρωμένους και εν εξελίξει καθαρισμούς ρεμάτων, χειμάρρων και φρεατίων και γενικότερα για τις εργασίες πρόληψης των πλημμυρικών φαινομένων.

Περαιτέρω, συμφωνήθηκαν οι κατά σημείο ενέργειες ετοιμότητας, όπως η εφεδρεία οχημάτων της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ, του ΕΚΑΒ και μηχανημάτων των ΟΤΑ για άμεση ενεργοποίηση σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η διαθεσιμότητα κοινωνικής μέριμνας (φιλοξενίας κλπ) για την περίπτωση που αποφασιστεί η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων κάποιας περιοχής.  Εξειδικεύτηκε ανά περιοχή το πρωτόκολλο ενεργειών για την πιθανή ανάγκη απεγκλωβισμού κατοίκων και γενικότερα κατασταλτικών επεμβάσεων.

Τέλος, αναδείχθηκε ως εξαιρετικά κρίσιμη η γνωστοποίηση σε όλους τους πολίτες των οδηγιών της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, της Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως αυτές διαμορφώνονται και εκδίδονται παράλληλα με την εξέλιξη των φαινομένων.