Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

AGRAFA NEWS ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ - ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2021. Η κορυφαία εκδήλωση κοπής πίτας των Σαρακατσαναίων στην Πελοπόννησο και η έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων για τον εορτασμό 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ - ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2021. Η κορυφαία εκδήλωση κοπής πίτας των Σαρακατσαναίων στην Πελοπόννησο και η έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων για τον εορτασμό 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) που με αυτή αποφασίστηκε να γίνει για το 2021 η κορυφαία εορταστική εκδήλωση της κοπής της πίτας των Σαρακατσαναίων « Βασιλόκλουρα - Μπουκβάλα 2021 » στη Πελοπόννησο σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «οι Τσελιγκάδες». Παράλληλα θα γίνει και η έναρξη των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τον Σύλλογό μας η ανάθεση των δύο αυτών εκδηλώσεων. Η υπόσχεσή μας είναι να υπερβάλουμε εαυτούς ούτως ώστε να στεφθούν αυτές οι εκδηλώσεις από απόλυτη επιτυχία. Από σήμερα κιόλας αρχίζουμε την προσπάθεια αυτή με όλες μας τις δυνάμεις αλλά και με την βοήθεια της Π.Ο.Σ.Σ..

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου ευχαριστεί την Π.Ο.Σ.Σ. για την εμπιστοσύνη της και υπόσχεται να ανταποκριθεί καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία των εκδηλώσεων.
Η σημειολογία της απόφασης αυτής συνίσταται στο ότι φέρνει την έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στα χώματα όπου χτύπησε η καρδιά του επαναστατικού αγώνα, στα χώματα όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε η ιδέα της Ανεξαρτησίας, τιμώντας έτσι όλους αυτούς τους ήρωες, που με το αίμα τους αλλά και την αυταπάρνησή τους μας έδωσαν μια ελεύθερη Ελλάδα.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί – όπως είπαμε - σε συνδιοργάνωση της Π.Ο.Σ.Σ. με το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι Τσελιγκάδες» στη Πελοπόννησο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου 2021, το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 - για το καλό του χρόνου…Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό