Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

AGRAFA NEWS Θεοδωρικάκος από Χαλκίδα στην παρουσίαση του «Αντώνης Τρίτσης:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                    
Αθήνα, 7 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου

Θεοδωρικάκος από Χαλκίδα στην παρουσίαση του «Αντώνης Τρίτσης:

ü  Η 7η Ιουλίου δικαιώνει την επιλογή των Ελλήνων να εμπιστευθούν τον Κ. Μητσοτάκη
ü  Συνεχίζουμε το δημιουργικό μας έργο αφήνοντας στο χθες όσους δεν μπορούν να υπερβούν τον τεχνητό διχασμό
ü  50 έργα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ύψους 115 εκατ., μεταφέρονται στο «Αντώνης Τρίτσης»


Ημέρα που δικαιώνει την επιλογή των Ελλήνων να εμπιστευθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτήρισε την 7η Ιουλίου ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο από την εκλογική νίκη της ΝΔ, κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος, που έγινε στη Χαλκίδα και κατά την οποία οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, τον υποδέχθηκαν θερμά. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το δημιουργικό και αποτελεσματικό της έργο αφήνοντας στο χθες όσους δεν μπορούν να υπερβούν τον τεχνητό διχασμό των Ελλήνων και καταστάσεις συκοφαντίας.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην σημερινή επέτειο ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Πιστεύω ότι η ημέρα είναι γιορτινή για όλους τους Έλληνες γιατί ο χρόνος που μεσολάβησε, απέδειξε ότι η επιλογή που έκανε ο ελληνικός λαός, έχει δικαιωθεί. Δικαιώθηκε σε δύο πολύ μεγάλες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε αυτό τον χρόνο. Στην τρομερή ασύμμετρη απειλή, που δέχθηκε η χώρα στον Έβρο και στα νησιά, όταν η γειτονική Τουρκία εργαλειοποιήσε τους μετανάστες και επιχείρησε να δημιουργήσει συνθήκες κατάλυσης του ελληνικού κράτους. Και στην πρωτοφανή κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου η πατρίδα μας για μια δεκαετία υπήρξε ‘‘μαύρο πρόβατο’’ στην Ευρώπη και στον κόσμο, μετατράπηκε σε ένα θετικό πρότυπο, σε ένα θετικό παράδειγμα, έγκαιρης αντιμετώπισης του προβλήματος.
Το κράτος προσαρμόστηκε και ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του. Οι Έλληνες βρεθήκαμε ενωμένοι με αλληλεγγύη, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Και η Αυτοδιοίκηση, τόσο οι Περιφέρειες όσο και οι Δήμοι, ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω στη δύσκολη αυτή κατάσταση, στα καθήκοντα τους. Έπραξαν αυτό που έπρεπε για να κρατήσουν την κοινωνία συνεκτική και αλληλέγγυα. Συμβάλλοντας στην τήρηση των μέτρων προστασίας και στην
πειθαρχία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία ήταν πολύ συνειδητή. Αυτή η δύσκολη περίοδος μας γέμισε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι οι Έλληνες στα δύσκολα μπορούμε να βάζουμε τα δυνατά μας, να είμαστε πάρα πολύ ισχυροί, να είμαστε καλύτεροι και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και στις προκλήσεις. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, είναι να τα καταφέρουμε και στα επόμενα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, που αναμφίβολα μας έχει φέρει μπροστά σε πρωτοφανή προβλήματα. Ένας χρόνος λοιπόν, ένας χρόνος και για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών, ένας χρόνος δημιουργικού έργου, με στόχο να ενώσουμε τους Έλληνες».
Σχολιάζοντας την επικαιρότητα των ημερών ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε:

«Είμαι βέβαιος ότι κόντρα στο κλίμα των ημερών, ότι και τον επόμενο χρόνο θα συνεχίσουμε με πάρα πολύ δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο το έργο μας αφήνοντας στο χθες όσους δεν μπορούν να υπερβούν τις καταστάσεις της συκοφαντίας και του τεχνητού διχασμού των Ελλήνων και όσους έχουν ακόμα υπόλοιπα με το παρελθόν τους. Μπορούν να τα βρουν, μπορούν όσο καιρό χρειαστεί να ασχοληθούν με αυτά. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ουσιαστικά το δημιουργικό μας έργο ενώνοντας τους Έλληνες και κάνοντας πράξη ένα δημιουργικό και αποτελεσματικό έργο για την Αυτοδιοίκηση και τη χώρα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μεγάλη θετική πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση καθώς καλείται να διαχειρισθεί έργα 2,5 δισ. ευρώ, με βασικό όρο την απόλυτη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. «Στην τήρηση της διαφάνειας θέλω να ζητήσω απ’ όλους να συμβάλλεται αποφασιστικά. Είναι 2,5 δισ. αυτά τα έργα. Είναι στο χέρι μας να μπορέσουμε να τα πραγματοποιήσουμε μέσα στην τετραετία. Είναι ένας δύσκολος στόχος. Μια μεγάλη θετική πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Τα χρήματα αυτά πρέπει να τα διαχειριστείτε με όρους απόλυτης διαφάνειας και σεβασμού της νομιμότητας και της χρηστής διαχείρισης των χρημάτων του ελληνικού λαού. Ξέρω ότι θα το κάνετε και ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σας για να υπάρξει αυτή η απόλυτη διαφάνεια», είπε.

Κάνοντας σύντομο απολογισμό στα όσα επέτυχε τον τελευταίο χρόνο το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι λύθηκε μια εκκρεμότητα μισού αιώνα με το νόμο που ψήφισε σύσσωμη η Βουλή –πλην μιας εξαίρεσης– που καθορίζει τον τρόπο που θα ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. «Υπενθυμίζω αυτό το ιστορικό επίτευγμα, γιατί πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία οι Έλληνες που βρίσκονται σε ολόκληρη την ανθρωπότητα να συμβάλουν θετικά στο να πάει μπροστά η Ελλάδα και με τη συμμετοχή τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

«Στόχος μας είναι η Αυτοδιοίκηση να αποτελέσουν πανίσχυρο πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, εξυπηρέτησης των πολιτών και βελτίωσης της ζωής τους». Προς επίτευξη αυτού του στόχου, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, τον τελευταίο χρόνο έχουμε δουλέψει σκληρά για να εξασφαλίσουμε τα οικονομικά και θεσμικά εργαλεία.
Θύμισε ότι μπήκε τέλος στον κίνδυνο της ακυβερνησίας που προέκυψε από την εφαρμογή της απλής αναλογικής και δεσμεύθηκε ότι, εντός του εξαμήνου, θα έλθει στη
Βουλή νέος νόμος για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, αφού προηγουμένως συζητηθεί με τους εκπροσώπους της.
Επίσης, αναφέρθηκε στην έκτακτη στήριξη των 90 εκατ. ευρώ που έλαβαν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στην περίοδο της καραντίνας σημειώνοντας ότι έχει δημιουργηθεί Παρατηρητήριο, το οποίο παρακολουθεί τις ανάγκες των Δήμων, καθώς λόγω της πανδημίας υπάρχουν μειωμένα έσοδα, για να γίνουν στοχευμένες οικονομικές παρεμβάσεις.
Αναφέρθηκε ακόμη στο έκτακτο μέτρο της χρήσης κοινόχρηστων χώρων προκειμένου να στηριχθούν οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης.
Όσον αφορά το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός Εσωτερικών θύμισε ότι η ανάγκη του νέου προγράμματος προέκυψε επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εντάξει σε πρόγραμμα προϋπολογισμού 134 εκατ. ευρώ έργα 1,234 δισ. ευρώ. Τα 502 αυτά έργα κινδύνευαν να ‘‘τιναχθούν στον αέρα’’, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Και υπενθύμισε ότι με απόφασή του όλα τα έργα που είχαν ενταχθεί χωρίς χρηματοδότηση στο «Φιλόδημος Ι» μεταφέρθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης», του οποίου οι στόχοι είναι αναπτυξιακοί, κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί.
Τα έργα της Στερεάς Ελλάδας που μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" είναι 50 προϋπολογισμού 115.698.880,32 €
(επισυνάπτονται με ξεχωριστό πίνακα).

«Είναι τα έργα που κινδύνευαν να τιναχθούν στον αέρα. Δεν το αφήσαμε να συμβεί αυτό. Ένας σημαντικός αριθμός 10 έργων με προϋπολογισμό περί τα 17 εκατ. συμβάσεις είναι ήδη στη φάση της εκτέλεσης. Πρόκειται για έργα που αφορούν στην ασφάλεια, στην υγεία και στην ποιότητα ζωής των πολιτών», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Κριτήριο επιτυχίας για το πρόγραμμα είναι η συμμετοχή όλων των Δήμων της χώρας στο πρόγραμμα, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι οι δήμοι που δεν έχουν επαρκείς τεχνικές υπηρεσίες να παίρνουν μηχανικούς από το Μητρώο Μηχανικών της ΕΕΤΑΑ, ενώ υπάρχει ειδικός άξονας στο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτεί τις μελέτες.

Η ρύθμιση αυτή θα επιταχύνει τις διαδικασίες όπως και η υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού για αλλαγή του ν.4412.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι αιτήσεις για την ένταξη νέων έργων θα γίνουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 και η αξιολόγησή τους θα ξεκινήσει αμέσως. Στη δε Επιτροπή αξιολόγησης για πρώτη φορά μετέχουν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και συμβολικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ. «Πρόκειται για μια κρίσιμη και καθοριστική καινοτομία, η οποία φέρνει σε δύσκολη θέση όσους φαντάζονταν ότι εμείς θα συνεχίζαμε αυτά που θα έκαναν εκείνοι, τις άθλιες πελατειακές και κομματοκρατικές πολιτικές οι οποίες τους οδήγησαν στην απομόνωση στην Αυτοδιοίκηση. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι γι’ αυτήν την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥΠΕΣ δεν υπάρχει καμία διάκριση ανάμεσα στους δημάρχους και στους περιφερειάρχες. Για μένα όλοι είστε το ίδιο. Η Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που ενώνει τους Έλληνες. Δεν μας ενδιαφέρει υπό ποία κομματική σημαία εξελέγη ο καθένας. Η κυβέρνηση αυτή είναι ταυτισμένη με τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης την οποία θέλουμε ισχυρή και ανεξάρτητη».
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων είπε:

Καλωσορίζουμε τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο στην Περιφέρειά μας, μαζί με τους συνοδοιπόρους μας, τους 25 Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας. Καλωσορίζουμε και το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που θα καλύψει στοχευμένες ανάγκες της Αυτοδιοίκησης και θα δώσει καύσιμο στο όχημα της ανάπτυξης και των ευκαιριών. Καλωσορίζουμε, τέλος και κυριότερα, την δέσμευση του κ. Υπουργού για μεταφορά των έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 115 εκατομμυρίων ευρώ από τον αμφίβολης χρηματοδότησης Φιλόδημο Ι, σε ένα περιβάλλον εξασφαλισμένων πόρων. Σε αυτά θα προσθέσουμε νέα ώριμα έργα και μελέτες που θα αποδοθούν με τρόπο γρήγορο και ουσιαστικό στους πολίτες. Με σκληρή δουλειά και συνεργασία, υλοποιούμε δράσεις που λύνουν προβλήματα, ανοίγουν δρόμους και το κυριότερο, κάνουν το υστέρημα του πολίτη, να «πιάνει τόπο».


α/α Πρόσκληση Τίτλος Έργου Είδος Κυρίου του Έργου Κύριος του Έργου Περιφερειακή Ενότητα Ποσό Χρηματοδότησης
1 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Βελτίωση πρόσβασης οδού γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 864.361,05 €
2 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών οδών στο Δ.Δ. Στύρων ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 818.400,00 €
3 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Βελτίωση προσβασιμότητας Αγροτικής Οδού Τ.Κ. Λουκισίων, Δ.Ε. Ανθηδώνας Δήμου Χαλκιδέων ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ 525.605,12 €
4 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Αμφίκλειας ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 525.000,00 €
5 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Αγροτική Οδοποιία στη θέση "Τσάτσαρι" T.K. Ασωπίας ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 392.049,99 €
6 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Αγροτική Οδοποιία Τσούκας–Λιβάδια ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 755.000,00 €
7 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Βελτίωση υποδομών οδοποιίας στην αγροτική περιοχή Δ.Ε ΤΑΜΥΝΕΩΝ ΚΑΙ Δ.Ε ΚΥΜΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 600.000,00 €
8 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Βελτίωση αγροτικού δρόμου Μαντασιάς – Φυλιαδώνας Δήμου Δομοκού ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 850.000,00 €
9 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Βελτίωση αγροτικής οδού από ΧΥΤΑ Λαμίας προς Παλαιοχώρι ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 513.500,00 €
10 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Βελτίωση αγροτικής οδοποιϊας από περιοχή 4 Εποχές Άμφισσας έως περιοχή Ζαζάνια ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ 318.839,59 €
11 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Ασφαλτοστρώσεις Αγροτικών δρόμων Δήμου Σκύρου ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 620.000,00 €
12 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού από περιοχή Αγριοσυκιά έως Κοτσίκια, Τ.Κ. Γλυφάδας Δ.Ε. Διρφύων ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ 507.900,00 €
13 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Βελτίωση πρόσβασης σε αγροτικές οδούς της ΔΕ Θήβας ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 868.000,00 €
14 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Ερέτριας 2018-πρόγραμμα Φιλόδημος ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 698.694,00 €
15 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Βελτίωση της πρόσβασης οδού σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στον Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΑΧΟΒΑΣ - ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 720.000,00 €
16 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Βελτίωση υποδομών αγροτικής οδοποιίας Δήμου Δωρίδος ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 848.322,01 €
17 ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ Συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων πόλης Λιβαδειάς Δ.Ε.Υ.Α ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 1.666.800,00 €
18 ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ Συμπληρωματικά Έργα Αποχέτευσης Ομβρίων Δήμου Χαλκιδέων Δ.Ε.Υ.Α ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ 1.480.000,00 €
19 ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ Αντιπλημμυρικά έργα εντός οικισμού Αλιάρτου ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 3.092.800,00 €
20 ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων υδάτων ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2.638.757,96 €
21 ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ Αντιπλημμυρική προστασία οικισμού Αταλάντης - παραλιακών οικισμών κόλπου Αταλάντης ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3.100.000,00 €
22 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Αναβάθμιση και επέκτασης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ Λιβαδειάς) Δ.Ε.Υ.Α ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 5.000.000,00 €
23 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Αναβάθμιση υποδομών διαχείρισης αστικών λυμάτων Δήμου Χαλκιδέων Δ.Ε.Υ.Α ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ 3.290.000,00 €
24 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στο Δήλεσι, στον Άγιο Θωμά και στο Κλειδί και εξωτερικά δίκτυα μεταφοράς στην ΕΕΛ Σχηματαρίου / Οινοφύτων ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 3.300.000,00 €
25 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Αποχέτευση ακαθάρτων και ΕΕΛ οικισμών Ν. Στύρων, Στύρων ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 9.348.611,44 €
26 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων(ΕΕΛ) οικισμού Ερέτριας Δ.Ε.Υ.Α ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 13.672.240,53 €
27 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και κεντρικών συλλεκτήρων αποχέτευσης Δ.Ε. Αυλώνος Δ.Ε.Υ.Α ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 5.000.000,00 €
28 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Επαναχρησιμοποίηση Υγρών Αποβλήτων Ε.Ε.Λ. Λαμίας – Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και Αγωγός Μεταφοράς Φραντζή και αναβάθμιση Η/Μ Δ.Ε.Υ.Α ΛΑΜΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 5.000.000,00 €
29 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Αποχέτευση λυμάτων παραλιακών οικισμών Δ.Ε. Ευπάλιου Δήμου Δωρίδος ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 5.000.000,00 €
30 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Ασπούς-Αχερούνες-Λιναριά και σύνδεση με ΕΕΛ ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 1.379.023,26 €
31 ΚΤΙΡΙΑ Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός δημοτικού κτιρίου και μετατροπή του σε κέντρο πολιτιστικών δράσεων στο παραλιακό μέτωπο Αγίου Κωνσταντίνου ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 1.050.000,00 €
32 ΥΔΡΕΥΣΗ Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών Δήμου Λιβαδειάς Δ.Ε.Υ.Α ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2.548.714,93 €
33 ΥΔΡΕΥΣΗ Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας, ελέγχου διαρροών, εξασφάλιση επάρκειας και ποιότητας δικτύου ύδρευσης Κύμης Αλιβερίου Δ.Ε.Υ.Α ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 2.943.104,00 €
34 ΥΔΡΕΥΣΗ Αναβάθμιση Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Χαλκιδέων Δ.Ε.Υ.Α ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ 1.468.000,00 €
35 ΥΔΡΕΥΣΗ Σύστημα τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροώνστο δίκτυο ύδρευσης Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Δ.Ε.Υ.Α ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 1.008.957,00 €
36 ΥΔΡΕΥΣΗ Αναβάθμιση υποδομών συστήαμτος υδροδότησης Δήμου Λοκρών ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3.517.950,58 €
37 ΥΔΡΕΥΣΗ Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 1.035.594,41 €
38 ΥΔΡΕΥΣΗ Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης ΤΚ Πλατυστόμου ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 600.000,00 €
39 ΥΔΡΕΥΣΗ Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Γιάλτρων ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 804.878,04 €
40 ΥΔΡΕΥΣΗ Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Σκύρου ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 1.399.261,25 €
41 ΥΔΡΕΥΣΗ Διαχείριση πόσιμου νερού περιοχών Σπερχειάδας-Μακρακώμης και Υπάτης ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Ο.Τ.Α. Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ από Πηγές "Κανάλια" Πύργου Υπάτης ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3.250.000,00 €
42 ΥΔΡΕΥΣΗ Βελτίωση ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων Δήμου Δωρίδος/Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού για τον έλεγχο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, των διαρροών, της απολύμανσης και της ποιότητας του πόσιμου νερού ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 3.021.670,15 €
43 ΥΔΡΕΥΣΗ Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Δομοκού ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 2.967.444,00 €
44 ΥΔΡΕΥΣΗ Εμπλουτισμός ύδρευσης Ψαχνών-Καστέλας-Τριάδας ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ 2.140.322,58 €
45 ΥΔΡΕΥΣΗ Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ερέτριας Δ.Ε.Υ.Α ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 2.994.093,00 €
46 ΥΔΡΕΥΣΗ Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου διαρροών και κεντρικού συστήματος τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης Δήμου Δελφών Δ.Ε.Υ.Α ΔΕΛΦΩΝ  ΦΩΚΙΔΑΣ 1.216.828,99 €
47 ΥΔΡΕΥΣΗ Βελτίωση δικτύου ύδρευσης Δήμου Καρπενησίου ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 1.598.335,48 €
48 ΥΔΡΕΥΣΗ Σύστημα ελέγχου διαρροών & εξοικονόμησης ενέργειας δικτύων ύδρευσης Δήμου Αγράφων ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 3.711.820,96 €
49 ΥΔΡΕΥΣΗ Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος διαχείρισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Καμένων Βούρλων ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3.720.000,00 €
50 ΧΑΔΑ Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ.Ε. Αυλίδας Δήμου Χαλκιδέων ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ 1.305.000,00 €


115.695.880,32 €