Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

AGRAFA NEWS “Καλό καλοκαίρι” η απάντηση Θεοδωρικάκου στις διεκδικήσεις των Δημοτικών Υπαλλήλων


21/7/2020
Δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Υπουργού Εσωτερικών, Π.Θεοδωρικάκου, με την Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 20 Ιουλίου, εξέδωσε την ίδια ημέρα η ΔΑΣ-ΟΤΑ.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι μπροστά στο πλήθος αιτημάτων των εκπροσώπων των εργαζομένων στους Δήμους της Χώρας, ο αρμόδιος Υπουργός – σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο Δ.Τ. -   «δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» και αυτό που τους δήλωσε ήταν  «Καλό καλοκαίρι αδέλφια, θα τα πούμε στις 20 του Αυγούστου».΄
Δείτε επί λέξει το Δ.Τ. της ΔΑΣ-ΟΤΑ για τι συζητήθηκε και πως απάντησε ο Υπουργός:


« ΦΙΑΣΚΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.
Συνάντηση της Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 του Ιούλη.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το υπουργό εσωτερικών οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ έβαλαν τα εξής ζητήματα.
Για τα ΒΑΕ, υποστηρίξαμε ότι αυτή η αβεβαιότητα που επικρατεί στους συναδέλφους δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παίζει με τους συναδέλφους. Αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις παρατάσεις θα πρέπει να σταματήσει. Επίσης θέσαμε το θέμα των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου με διάφορες αποφάσεις του απεντάσει από Το καθεστώς των ΒΑΕ διάφορες ειδικότητες και υπάλληλους που δουλεύουν σε επικίνδυνους και ανθυγιεινούς χώρους.
Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. Υποστηρίξαμε ότι τα κενά στις υπηρεσίες των δήμων είναι τεράστια, ότι πολλοί συνάδελφοι στις διοικητικές υπηρεσίες δουλεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολλαπλά καθήκοντα κ.λ.π. Τονίσαμε ότι στους δήμους αλλά και συνολικά στο δημόσιο προσλήψεις διοικητικού προσωπικού έχουν να γίνουν πάνω από δέκα χρόνια.
Για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, επαναλάβαμε ότι είμαστε αντίθετοι στην αντιδραστική αξιολόγηση και συνεχίζουμε την απεργία αποχή.
Επίσης ξανά βάλαμε το ζήτημα των 200 απολυμένων από τη 3Κ. Επισημάναμε για ακόμα μια φορά ότι τα κενά στις καθαριότητες των δήμων είναι τεράστιες και οι συνάδελφοι άμεσα και χωρίς κανένα κόστος μπορούν και πρέπει να προσληφθούν.
Τέλος θέσαμε τις 13 απολύσεις συναδέλφων από το δήμο Πυλαία - Χορτιάτη, όπου η δημοτική αρχή με πρόσχημα τα οικονομικά του δήμου προχωρά στο κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών και στην απόλυση 13 συναδέλφων μέσα από το ΕΣΠΑ.
Για όλα τα προηγούμενα ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Αυτό που μας δήλωσε ήταν το εξής: «Καλό καλοκαίρι αδέλφια, θα τα πούμε στις 20 του Αυγούστου».
Είναι άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο δεν θα σταματήσει αλλά το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθεί. Η επιθετικότητα της κυβέρνησης δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά κάθε μέρα θα παίρνει και μέτρα προκειμένου να χτυπήσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσει τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα  μέσα στο καλοκαίρι και από το φθινόπωρο. »