Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

AGRAFA NEWS Επιτυχίες για τους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Παρατήματος Κρέντης Αγραφων.Με τη χάρη του θεού και την ευλογία του Σεπτού ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκαν στις 24 Ιουνίου 2019, στην αίθουσα του Επισκοπείου στο Καρπενήσι, οι εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεώς μας.Η επιτροπή, παρουσία του Μητροπολίτη και του π. Κων/νου Λιάπη, που είναι η ψυχή της Σχολής, εξέτασε τους σπουδαστές, οι οποίοι στο σύνολό τους προβιβάστηκαν στις επόμενες τάξεις.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στις εξετάσεις αυτές έλαβαν μέρος με επιτυχία και οι 12 μαθητές του Παρατήματος της Σχολής που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο χωριό μας, υπό την καθοδήγηση της Μοναχής Φεβρωνίας.
Από τα παιδιά 6 προβιβάστηκαν από την 1η στην 2η τάξη και τα άλλα 6 από την 2η στην 3η τάξη.
Η φοίτηση είναι υποχρεωτική και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και το Παράρτημα στην Κρέντη, θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.
Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, στο Πνευματικό Κέντρο Κρέντης και κυρίως στην δασκάλα και στα παιδιά μας για την επιτυχία τους και φυσικά στους γονείς για την στήριξη που τους παρείχαν.