Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

AGRAFA NEWS Μήνυμα κατοίκων Βασιλεσίου Πρασιάς Αγραφων.

Μήνυμα κατοίκων Βασιλεσίου 

Δεν ζητάμε ούτε ....χιονοδρομικό ούτε σαλέ ..να μας φτιάξετε!!
Μια ρημαδοπλατεία ζητάμε για να συναθροίζονται οι κάτοικοι & επισκέπτες στο Βασιλέσι,να πίνουν το καφεδάκι τους και να μην νοιώθουν ξεχασμένοι και δημότες δευτερης κατηγορίας...
Το μοναδικό χωριό ίσως της Ευρυτανίας και όχι μόνο,που δεν υπάρχει κάποιος χώρος για να μαζεύονται οι κάτοικοι.
Μετά απο πολλά χρόνια και πολλά ταξίματα(άλλωστε δεν χάνεις τίποτα) πρόπερσι οι εκ της απερχόμενης δημοτικής αρχής αξιώθηκαν και περίφραξαν τον χώρο .
Ωστόσο ο ...ντόπιος εργολάβος άφησε ..πεσκέσι ..έτσι για να τον θυμόμαστε πέτρες και υλικά χωρις να καθαρίσει το χώρο ως όφειλε(Για να μην αναφερθούμε στο ...δώρο ..και την πετρινη βρυση που δεν έφτιαξε ποτέ).
Ζητάμε απο την νυν δημοτική αρχή και τον κύριο δήμαρχο σε συνεργασία με τον τοπικό πρόεδρο να μεριμνήσει άμεσα τον καθαρισμο του χώρου και τοποθέτηση 2-3 παγκάκια ώστε έστω και έτσι να γίνει λειτουργήσιμη η πλατεία στο παλιό σχολείο στο Βασιλέσι Πρασιας.
Στον χώρο μπορούν να φυτευτούν μερικά δέντρα για ισκιο,να φτιαχτεί η πετρινη βρύση κάτω απο τον πλάτανο,να κλαδευτεί ο πλάτανος,και να πέσει λίγο χαλίκι στις λακούβες.
Για το κτίριο πρέπει να προγραματιστεί η αντικατάσταση των παλιών και σπασμένων παραθύρων με αλουμίνια πριν να ειναι πολύ αργά για το ίδιο το κτίριο,καθώς και η πλακόστρωση του αυλιου χώρου.
Επίσης στο εσωτερικό να φτιαχτει η τουαλέτα του δασκάλου και με υδροβολή να φυγει ο σαθρός σοφάς(μεσα-εξω) και να γίνει αρμολόγηση.
Μακάρι να λειτουργούσε το σχολείο και να βλέπαμε παιδάκια να παίζουν αλλα στην τωρινή κατάσταση ειναι κρίμα να μην μπορούμε να διατηρήσουμε έστω αυτά που με κόπο μας άφησαν οι πρόγονοί μας
Κάτοικοι Βασιλεσίου Πρασιάς