Κυριακή 10 Μαΐου 2020

AGRAFA NEWS-Αποσύρεται η νέα διαφήμιση της Πολιτικής Προστασίας μετά τις αντιδράσεις


Την απόφαση να αποσύρει το επίμαχο σποτ με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη αναφορικά με τον συνωστισμό στις πλατείες, πήρε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά τις αντιδράσεις που προηγήθηκαν.
Την Κυριακή, ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας έλεγε τα εξής: «Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις
και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».

Δείτε το επίμαχο σποτ:

Είχε προηγηθεί αίτημα από την πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα για παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με στόχο την απόσυρσή της.
Η κ. Κούβελα έκανε λόγο για άλλη μία στερεοτυπική διαφήμιση του υπουργείου «με τον Χ. Λούλη να αντιστέκεται και να συνετίζει, με το υφάκι του γκόμενου και σώφρονα άνδρα, τη δικιά του που είναι μια απερίσκεπτη χαζογκόμενα και η οποία συνήθως τον κάνει ότι θέλει, να τον πάει το βράδυ πλατεία».
Η νέα καμπάνια της Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας είχε σχολιαστεί έντονα και από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων με πολλούς να κάνουν λόγο για ατυχή στιγμή στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

cnn.gr