Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

AGRAFA NEWS-"Άμεση αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην Ευρυτανία." ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



           
                                      
                                                          ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ
                                          Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
       
                                                                          
Καρπενήσι 27 Μαΐου 2020


                                                                     Προς τον Διοικητή του ΕΚΑΒ
                                                                              κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου
                                                                              Αθήνα

                                                                     Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας
                                                                                               κ. Βασίλειο Κικίλια
                                                                                               Αθήνα

Θέμα: "Άμεση αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην Ευρυτανία."


Κύριε Διοικητά,

μόλις πριν δύο ημέρες, ο τόπος μας, η ορεινή και δυσπρόσιτη Ευρυτανία και όλοι οι πολίτες, θρηνήσαμε ακόμη ένα νέο συμπολίτης μας, ο οποίος ξεψύχησε μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατά την μεταφορά του από το Λιθοχώρι του Δήμου Αγράφων, όπου υπέστη, σύμφωνα με τους γιατρούς εγκεφαλικό επεισόδιο, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Το τραγικό αυτό γεγονός, φέρνει στην επιφάνεια και πάλι, τις χρόνιες αδυναμίες οργάνωσης και λειτουργίας του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ σε περιοχές όπως είναι η Ευρυτανία, αλλά και την αγωνία των πολιτών για την ίδια τους την ζωή, σε περίπτωση ανάγκης.


Φέρνει στην επιφάνεια, το παλαιότερο δίκαιο αίτημα μας, για την οργανωμένη λειτουργία, παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην δυτική Ευρυτανία, ώστε να μπορεί να επέμβει αποτελεσματικά και έγκαιρα σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και να εμπνεύσει κλίμα εμπιστοσύνης στους πολίτες της περιοχής.

Κύριε Διοικητά,

γνωρίζουμε ότι η πατρίδα μας, πρόσφατα εξήλθε, από τα μνημόνια των Δανειστών, που περιόριζαν την ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών, όπως επίσης και την πανδημία που πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Γνωρίζουμε επίσης, την δυσκολία εξεύρεσης πόρων.

Είναι όμως επιτακτική ανάγκη, για την προστασία της ζωής και των πολιτών που διαβιούν σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, να επανεξετάσετε με
την δέουσα ευαισθησία την δυνατότητα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην Ευρυτανία.




Προτείνουμε κατά σειρά προτεραιότητας τις παρακάτω λύσεις:

1.Ίδρυση και λειτουργία κλιμακίου του ΕΚΑΒ στην Γρανίτσα του Δήμου Αγράφων(σύμφωνα με παλαιότερη πρόταση μας, η Δημοτική Αρχή παραχωρεί κατάλληλο οίκημα για στέγαση του).

2.Μεταστάθμευση ενός Ασθενοφόρου  στην Δυτική Ευρυτανία και κοντά στο κλιμάκιο Πυροσβεστικής, ώστε όταν παρίσταται ανάγκη να μπορεί να κινηθεί και με προσωπικό της Πυροσβεστικής, το οποίο έχει ανάλογη εκπαίδευση με τα πληρώματα  του ΕΚΑΒ.

3.Άμεση στελέχωση και εξοπλισμός του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, με τα απαραίτητα πληρώματα (κατά πληροφορίες μας υπάρχουν εκκρεμείς αιτήσεις μετάθεσης στο Καρπενήσι).

4.Άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγγίστας, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και την λειτουργία, σε εικοσιτετράωρη βάση του ασθενοφόρου του Κέντρου.

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση.