Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

AGRAFA NEWS Νέες δράσεις για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


                                                                   Λαμία, 24 Φεβρουαρίου 2020


Νέες δράσεις για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με νέες εγκρίσεις συμβάσεων με αντικείμενο το ανθρώπινο δυναμικό, τα τεχνικά έργα και το περιβάλλον, συνεχίζει την πορεία του το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Στη συνεδρίαση της Τρίτης, 25 Φεβρουαρίου 2020 στη Λαμία, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να προβεί ακόμη σε επιλογή Συμπαρατάστη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Περαιτέρω, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση και υλοποίηση σειράς σημαντικών τεχνικών έργων μέσω του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως ενδεικτικά:
·         Η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας.
·         Η διαπλάτυνση της γέφυρας στη θέση «Βρύση» Τανάγρας.
·         Η αποκατάσταση των βλαβών και νέες ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καρπενησίου.
·         Το έργο συντήρησης και αναβάθμισης των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας.

Ακόμη, πάρθηκαν αποφάσεις απαραίτητες για την έναρξη λειτουργίας του  Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος για την τσιμεντοβιομηχανία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης:  «Το Περιφερειακό μας Συμβούλιο συνεχίζει να δίνει με πλατιά συναινετικές αποφάσεις το «πράσινο φως» σε δράσεις και έργα χρήσιμα, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των υπηρεσιών, των υποδομών και εν τέλει της ποιότητας ζωής μας. Προχωράμε, λοιπόν. Γρήγορα, μεθοδικά, ομαδικά!».