Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

AGRAFA NEWS «Οργάνωση και Προβολή του Δήμου Αγράφων»



Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
«Οργάνωση και Προβολή του Δήμου Αγράφων»
Την ζωντάνια και την ομορφιά των χωριών των Αγράφων ανέδειξε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγράφων  στις 9 Φεβρουαρίου 2020 με τίτλο: «Γίνε εθελοντής, γίνε Πρεσβευτής, γνώρισε και συ τα Άγραφα στους φίλους σου», στο πλαίσιο της Οργάνωσης και Προβολής του Δήμου.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων οι βασικοί άξονες της εξωστρεφούς πολιτικής που σχεδιάζει ο Δήμος Αγράφων, με κύριο προσανατολισμό την ενεργοποίηση όλων των Αγραφιωτών, αλλά και όσων δηλώνουν φίλοι των Αγράφων, μέσα από την προσφορά και τον εθελοντισμό.
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού ο δήμος Αγράφων, ενεργοποιεί ειδική αίτηση εγγραφής  στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου, όπου  κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμπληρώσει ηλεκτρονικά  την σχετική αίτηση και να εγγραφεί στο μητρώο εθελοντών του Δήμου Αγράφων.
Επιπλέον, κάθε Εθελοντής θα αποκτήσει την «Κάρτα του Εθελοντή» ως μια κίνηση επιβράβευσης και αναγνώρισης της προσφοράς του από το Δήμο, ενώ θα προμηθεύεται και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό από το Δήμο.
 «Η κοινή δράση μας μπορεί να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και την ευαισθησία των πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης,  επισημαίνοντας ότι «οι εθελοντές μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε σημαντικά κομμάτια της λειτουργίας του Δήμου  μας».  Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί ο Δήμος Αγράφων με την αξιοποίηση των εθελοντών οι οποίοι είναι οι εξής: Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Πρασίνου και Εργασιών Καθημερινότητας.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος Πατέρας Δημήτριος Σκόνδρας -  Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου, ο Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων κος. Θωμάς Νταβαρίνος, ο κ. Βασίλης Κολλημένος, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Κωνσταντίνος Φεργαδιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου κ. Ιωάννης Σβερώνης, ο τέως Βουλευτής Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, η Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας κα. Τζίνα Οικονόμου και  ο Παρολυμπιονίκης Κολύμβησης κ. Χρήστος Ταμπαξής.  Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου κ. Ιωάννης Σβερώνης, ο τέως Βουλευτής Νομού
Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, η Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας κα. Τζίνα Οικονόμου και ο
Παρολυμπιονίκης Κολύμβησης κ. Χρήστος Ταμπαξής.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγράφων με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου
και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων, ενώ την ευθύνη του συντονισμού της είχε η ειδική
σύμβουλος του Δημάρχου Αγράφων, κα. Βάλια Τάτση.