Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

AGRAFA NEWS Αυτό είναι από τα Άγραφα..Υπέγραψαν Συμφωνητικό για να κερδίσουν τις εκλογές

56819219 2266641996912185 5705471643049000960 n
Ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας υπέγραψαν οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι στα Άγραφα για να αντιμετωπίσουν τον σημερινό δήμαρχο που προηγείται στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Καρδαμπίκης που πήρε την δεύτερη θέση και η Χρυσούλα Σουλιώτη που πήρε την τρίτη θέση υπέγραψαν και κυρίως δημοσιοποίησαν ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο καταγράφεται το "ισότιμο μοίρασμα" των θέσεων μεταξύ τους αν εκλεγεί ο Αλέξανδρος Καρδαμπίκης. Το μόνο που δεν περιγράφει το συμφωνητικό είναι τι θα γίνει αν δεν εκλεγεί ο Αλέξανδρος Καρδαμπίκης..

Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητοί Συνδημότες,
                   Την Κυριακή των εκλογών της 26/5/2019, εσείς οι δημότες μας, μας εμπιστευτήκατε. Δώσατε στους δύο συνδυασμούς μας, ποσοστό 60,61% του εκλογικού σώματος, την πλειοψηφία δέκα τριών (13) εδρών, έναντι (8) της παρούσης δημοτικής αρχής και την σαφή εντολή προς εμάς, για μια Νέα Εποχή για το Δήμο μας και μια Νέα Διακυβέρνηση.
Με την ψήφο σας καταγράψατε την αντίθεσή σας, στην παρούσα δημοτική αρχή και την διακυβέρνηση του Δήμου Αγράφων. Με την ψήφο σας, απαιτείτε την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Αγράφων. Την Κυριακή 2/6/2019 στις επερχόμενες επαναληπτικές εκλογές, μας περιμένει μια δεύτερη μεγάλη μάχη. Η τελική μάχη, που θα καθορίσει αν η ψήφος σας, θα μας δώσει την δύναμη να κάνουμε την Ανάπτυξη και την Αναγέννηση αυτού του τόπου, πράξη. Πριν αποφασίσουμε την συνεργασία και την κοινή στράτευση μας, σταθμίσαμε την βούληση των υποψηφίων και των δύο συνδυασμών, την δυνατότητα συμπόρευσης του προγράμματος και της ιδεολογίας μας, αλλά κυριότερα σταθμίσαμε την πλειοψηφία της βούλησης των ψηφοφόρων μας. Εξάλλου χωρίς εσάς, δε θα υπήρχε αυτή η ηχηρή δυναμική, την οποία θα πρέπει να μετουσιώσουμε σε αγώνα διεκδίκησης για τον Δήμο μας. Και οι δύο συνδυασμοί δημιουργηθήκαμε για να αλλάξουμε τα «κακώς κείμενα» της παρούσης δημοτικής αρχής. Θα ήταν λοιπόν αδύνατη στην παρούσα φάση οποιαδήποτε συνεργασία μαζί της.
                  Κατόπιν τούτων σας ανακοινώνουμε ότι στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 2/6/2019, ο συνδυασμός « Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων », θα στηρίξει τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ», σε ένα Κοινό Αγώνα για τον τόπο μας, τον Δήμο μας, το μέλλον των παιδιών μας. Σας θέλουμε όλους μαζί μας, να δώσουμε την δεύτερη μάχη, που θα καθορίσει όχι μόνο τον πόλεμο, αλλά την Πορεία του Δήμου μας.
ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ
« ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ »                       « Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων »
           ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΔΜΑΠΙΚΗΣ                                               ΧΡΥΣΟΥΛΑ; ΣΟΥΛΙΩΤΗ             
 
IΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στο Καρπενήσι σήμερα 29η Μαϊου 2019, ημέρα Τετάρτη, μεταξύ των συμβαλλομένων:
  • Του Δημοτικού Εκλογικού Συνδυασμού με την επωνυμία « ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ », όπως εκπροσωπείται σήμερα από τον Επικεφαλή αυτού Αλέξανδρο Καρδαμπίκη και τους εντεταλμένους (κατά δήλωσή του) από την πλειοψηφία εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους: α) Παναγιώτη Ζαχαράκη του Γεωργίου και της Αικατερίνης και β) Γρηγόριο Παπαθανάση του Αποστόλου και της Κωνσταντίας και
  • Του Δημοτικού Εκλογικού Συνδυασμού με την επωνυμία « Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων », όπως εκπροσωπείται σήμερα από την Επικεφαλής αυτού Χρυσούλα Σουλιώτη και τους εντεταλμένους κατά (δήλωσή της) από την πλειοψηφία εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους: α) Χρήστο Δημητρόπουλο του Δημητρίου και της Φανιώς και β) Βασίλειο Κολοκώτσιο του Παναγιώτη και της Αρετής,
           συμφωνήσαμε και αποδεχτήκαμε τα ακόλουθα:

             1.- Ο Δημοτικός Εκλογικός Συνδυασμός με την επωνυμία « ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ », συγκέντρωσε στις εκλογές της 26/5/2019 ποσοστό 33.97 % και 7 έδρες.
             2.- Ο Δημοτικός Εκλογικός Συνδυασμός με την επωνυμία « Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων», συγκέντρωσε στις εκλογές της 26/5/2019 ποσοστό 26.64 % και 6 έδρες.
                Εν όψει αυτών, οι δύο συνδυασμοί θα προχωρήσουμε σε συνεργασία εν όψει των επερχόμενων επαναληπτικών εκλογών της 2/6/2019. Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας την 1η Σεπτεμβρίου 2019, και με τον όρο της εκλογής του πρώτου από εμάς,
Θα υπάρξει συνεργασία με τους κάτωθι όρους και συμφωνίες και τα κάτωθι αμοιβαίως αποδεκτά:
             1.- Σε όλα τα Όργανα, Επιτροπές, Αξιώματα της Νέας Δημοτικής Αρχής, που θα υφίστανται με την ανάληψη των καθηκόντων της, ή που θα προκύψουν στο μέλλον, οι θέσεις θα καταλαμβάνονται από μέλη και των δύο συνδυασμών, ισομερώς και ισότιμα. Επίσης ισότιμα και εναλλάξ θα γίνεται και η εκπροσώπηση σε συνέδρια, επιτροπές, ΤΕΔΚ, ΚΕΔΕ, εκθέσεις, ταξίδια στο εξωτερικό κλπ. Να σημειωθεί τέλος ότι οι θέσεις της αντιδημαρχίας, θα καταλαμβάνονται κυλιόμενα, δηλαδή τις θέσεις της αντιδημαρχίας που θα έχει την πρώτη διετία ο ένας συνδυασμός, θα αναλάβει την δεύτερη διετία ο άλλος συνδυασμός. Ρητώς συμφωνείται ότι όλοι οι αντιδήμαρχοι θα είναι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού και ενεργοί στις θέσεις τους.
           2.- Οι επικεφαλείς των συνδυασμών και μόνο αυτοί, θα υποδεικνύουν τα άτομα από την ομάδα τους, που θα καταλάβουν τις ανωτέρω θεσμικές θέσεις. Ο επικεφαλής ή οι σύμβουλοι της μιας ομάδας δεν θα επεμβαίνουν ποτέ στα εσωτερικά της άλλης ομάδας, αλλά και επίσης δεν θα μπορούν να βάλουν βέτο στα πρόσωπα που προτείνει η άλλη ομάδα. Εξυπακούεται όμως ότι αν κάποιος σύμβουλος διαταράσσει την λειτουργία της ομάδας, θα πρέπει ο επικεφαλής του να τον επαναφέρει στην τάξη.
          3.- Εξυπακούεται ότι η κατανομή των δημοτικών πόρων και εσόδων θα γίνεται ισομερώς και αναλογικά σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
           Αυτά συμφώνησαν τα συμβαλλόμενα μέρη και σε περίπτωση μη τήρησής τους, η συνεργαζόμενη δημοτική ομάδα, με την επωνυμία                             «Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων», διατηρεί το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αζημίως και να ανεξαρτητοποιηθεί από την άλλη ομάδα, καθορίζοντας αυτόνομα την πορεία της.
           Αυτά έγιναν αμοιβαίως αποδεκτά και από τους δύο συνδυασμούς και σε πίστωσή τους υπογράφονται και επικυρώνονται.
Οι επικεφαλείς των συνδυασμών

1.- Αλέξανδρος Καρδαμπίκης
2.- Χρυσούλα Σουλιώτη

Οι παρόντες –εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι
1.- Παναγιώτης Ζαχαράκης
2.- Γρηγόριος Παπαθανάσης
3.- Χρήστος Δημητρόπουλος
4.- Βασίλειος Κολοκώτσιος  https://tvstar.gr