Κυριακή 12 Μαΐου 2019

AGRAFA NEWS Χρυσούλα Σουλιώτη: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 10/5/2019 και ώρα 8:30, τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.



         Θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως, όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας:
        Πρωτίστως τους σεβαστούς πατέρες μας, με την ευλογία των οποίων ευδοκιμούν τα βήματά μας, τον κύριο Αντιπεριφερειάρχητον κύριε Δήμαρχο Καρπενησίου, τους κυρίους περιφερειακούςΣυμβούλουςτον κύριο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, τον κύριο Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Καρπενησίου, τον κύριο Κωνσταντίνο Μπίκα, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη κυρίου Αναγνωστάκη « Στερεά Υπεροχής », τους αγαπητούς δημότες του Δήμου μας.
        Τους ευχαριστώ όλους για τα πολύ ευμενή σχόλια στο πρόσωπό μου, αλλά και στο πρόσωπο των υποψηφίων του συνδυασμού μας, σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη σας, ότι είμαστε μια ομάδα που μπορούμε να κάνουμε το Όραμα για Αναγέννηση, Πράξη.  Μια εμπιστοσύνη που μας γεμίζει με το βαρύ φορτίο της επιτυχίας, το οποίο θέλουμε και μπορούμε να αναλάβουμε. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ και τον κύριο Λαθύρη, πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, ο οποίος εξέφρασε την σαφή στήριξή του στο συνδυασμό μας, ως ο μόνος, όπως είπε, συνδυασμός που πληρούσε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα μιας τέτοια υποστήριξης.    
         Ενός συνδυασμού με ξεκάθαρη γραμμή ενός συνδυασμού με ξεκάθαρους ανθρώπους, που μπορούν να φέρουν την αλλαγή, που μπορούν να δημιουργήσουν την ελπίδα για το Όραμα Αναγέννησης σε αυτόν εδώ τον τόπο.   
         Η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική, ξεπερνούσε κάθε προσδοκία και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που μας στήριξε με την εμπιστοσύνη του.\   
         Μετά την επίσημη ανακήρυξη του συνδυασμού μας, που έγινε σήμερα 11/5/2019 και ώρα 12:00 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, θα ολοκληρώσουμε τον κύκλο των περιοδειών μας, ευρισκόμενοι την ερχόμενη εβδομάδα στο Αγρίνιο, Λαμία, Ελάτεια, Σχηματάρι, Αλίαρτο, Θήβα, Αθήνα και την εβδομάδα των εκλογών να διατρέξουμε για ακόμη μια φορά τα χωρία του Δήμου μας, 


Δείτε την ομιλία της κ.Χρυσούλας Σουλιώτη  


Σεβαστοί πατέρες, κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριε Δήμαρχε Καρπενησίου, κύριοι περιφερειακοί Σύμβουλοι, κύριε Πρόεδρε της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, κύριε Πρόεδρε της ΔΗΜΤΟ Καρπενησίου, αγαπητοί δημότες,
         Καλησπέρα σε όλους!!!
         Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που βρίσκεστε σήμερα εδώ, στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.
        Ενός συνδυασμού με ξεκάθαρη γραμμή ενός συνδυασμού με ξεκάθαρους ανθρώπους, που μπορεί να φέρει την αλλαγή, που μπορεί να δημιουργήσει την ελπίδα για το Όραμα Αναγέννησηςσε αυτόν εδώ τον τόπο.   
          Με καθαρή γραμμή, χωρίς υπόγειες διαπραγματεύσεις, χωρίς τάξιμο και υποσχέσεις σε κανένα εκ των υποψηφίων μου, με ανθρώπους που με πίστεψαν από την πρώτη ημέρα και τους εμπιστεύομαι απόλυτα. Με αυτούς που πίστεψαν στο κάτι άλλο, το κάτι διαφορετικό, δεν εξαγοράστηκαν, δεν ζήτησαν προσωπικές  δεσμεύσεις, αλλά δεσμεύσεις για το καλό του δήμου μας. 
              Πολύ αναρωτιούνται γιατί «τώρα» και γιατί τα                                « Άγραφα». Στο Δήμο Αγράφων λοιπόν γιατί εδώ « χτυπάει δυνατά » η καρδιά μου, γιατί εδώ μεγάλωσα, έζησα τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μου, εδώ «επένδυσα» και εγώ τα όνειρά μου. Και «τώρα» γιατί τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες γιατί τώρα μπορώ να δώσω το 100% του εαυτού μου, να αφοσιωθώ σε αυτό, ώστε να προσπαθήσω να βρω λύσεις στα προβλήματα που ζω η ίδια ως δημότης, αλλά και μου μεταφέρουν οι συντοπίτες μου. 
             
         Γυρνώντας τέσσερις μήνες πίσω, εκείνη την χρονική στιγμή της υποψηφιότητάς μου, πίστευα ότι η αυτοδυναμία είναι ένας στόχος εφικτός. 
          Ζύγισα τις δυνάμεις μου, στάθμισα το γεγονός ότι μέσα σε ένα μήνα σχεδόν είχα ολοκληρώσει το 80% των υποψηφίων του συνδυασμού μου, πήρα δύναμη από τους νέους ανθρώπους, που συμπορεύτηκαν χωρίς δεύτερες σκέψεις και «ανταλλάγματα» μαζί μου, είχα την βάση της δυναμικής των παλαιών και έμπειρων υποψηφίων. 
           Αυτά μου έδωσαν την δυναμική που χρειαζόμουν για να πιστέψω ότι πρέπει να πολιτευτώ. Δεν είχα όμως κάνει ακόμη την περιοδεία μου σε κάθε γωνία του Δήμου. 
           Σήμερα τέσσερις  (4) σχεδόν μήνες μετά, έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο των περιοδειών μου, και αφουγκραζόμενη τον παλμό από άκρη σε άκρη του δήμου, έχω την «εδραία πεποίθηση» και βεβαιότητα,  ότι η αυτοδυναμία θα είναι το αποτέλεσμα το εκλογών. Αυτός είναι και  ο λόγος που δεν αναζήτησα καμία συνεργασία. 
              Ζητάμε λοιπόν καθαρή εντολή για να δώσουμε μια νέα πνοή στα χωριά μας, να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, να αναβαθμίσουμε το δήμο μας, για να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή ενός ευρέως δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, για να κάνουμε τον πολιτισμό μας κομμάτι της ζωής μας, τον τουρισμό  και τον αθλητισμό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Δήμου μας. Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να την μετατρέψουμε σε κινητήριο δύναμή μας!!!
“ Στηρίξουμε την καθημερινότητα και οικοδομήσουμετην ανάπτυξη  ”
Σημασία δεν έχουν τα λόγια αλλά τα έργα και οι δράσεις μας, που διαπερνούν την ζωή και διαμορφώνουν την καθημερινότητα  
Ζητάμε την ευκαιρία για να:  
1. « Ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Πρωτογενή Τομέα»
Δεσμευόμαστε να δώσουμε την μάχη για την στήριξη τηςΚτηνοτροφίας, της Γεωργίας, της μελισσοκομίαςτης ελαιοπαραγωγής,  την ενίσχυση βιολογικών μορφών καλλιέργειας και κτηνοτροφίας μέσα και από τηνενδυνάμωση των  συνεταιρικών μορφών δράσεωςτις προγραμματικές συμβάσεις με γραφεία ενημέρωσης προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την ενημέρωση, αξιοποίηση και απορρόφηση των αντιστοιχών κονδυλίων, σεμινάρια ενημέρωσης – την δημιουργία γραφείου υποστήριξης Νέων Αγροτών και κτηνοτρόφωντην παροχή  ηλεκτρισμού και ύδρευσης στις κτηνοτροφικές μονάδες, πληρούν τις προϋποθέσεις. 
Ζητάμε την ευκαιρία για να:
   2.- « Στηρίξουμε την Οικογένεια  - ΑσκήσουμεΚοινωνική Πολιτική »
Να βάλουμε τέλος σε αυτό το δήμο της πλήρους αναρχίας 
Να επανεξετάσουμε τα δημοτικά τέλη για όλους, να τα καταργήσουμε για τις πολύτεκνες οικογένειες, να τα μειώνουμε στο 50% για τους τρίτεκνους και ΑΜΕΑ. 
Σε ένα Δήμο, που περιφανεύεται που κατάφερε το 2019 να βεβαιώσει τα τέλη του 2014. 
            Να δημιουργήσουμε δομές Κοινωνικής Πολιτικής (Κοινωνικό Παντοπωλείο - Κοινωνικό Φροντιστήριο -Δημοτικό Ιατρείο Πρόληψης, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων, Κέντρο Υποστήριξης ΑΜΕΑ, να παρέχουμε οικονομική ενίσχυση και στήριξη νέων ζευγαριών που αποκτούν τέκνο).
       Δώστε μας την ευκαιρία να
    3.-  « Επενδύσουμε στον Τουρισμό μας » 
Μέσα από καμπάνια Τουριστικής προβολής σε εγχώριεςκαι Διεθνείς Εκθέσεις, ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με φορείς Τουρισμού, ανάδειξη της Τοπικής μας Γαστρονομίας,   Αξιοποίηση και Διάνοιξη Ορειβατικών Μονοπατιών και ένταξη τους σε κάποιο αναγνωρισμένο δίκτυο, ορειβατικές Δράσεις, σύνδεση τουριστικού προϊόντος με Θρησκευτικό Τουρισμό (Ανάδειξη Θρησκευτικών και Ιστορικών Μνημείων, γεφυριών,  φαραγγιών). Αξιοποιούμε τις δυνατότητες χρήσης και προβολής της Λίμνης Κρεμαστών, αυτού του κοιμώμενου, που η παρούσα δημοτική αρχή φρόντισε να παραμείνει κοιμώμενος για ακόμη πέντε (5) έτη, υπερηφανευόμενη φέτος ότι κατάφερε να σκεφτεί την ίδρυση ενός σωματείου φίλων λέει τις λίμνης. 
          Δώστε μας την εντολή για να:
4.- « Προστατεύσουμε σαν ακρογωνιαίο λίθο του δήμου μας, τον φυσικό μας πλούτο »
           Δίνουμε δικαστική μάχη κατά των Ανεμογεννητριών, με επιστημονικά κριτήρια,  εκπόνηση Μελέτης για το χαρακτηρισμό και την πιστοποίηση των Δασικών Εκτάσεων Natura, συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών, Μελέτη για την διοχέτευση των οικιστικών και Παραγωγικών Μονάδων Λυμάτων - Απόβλητων (Βιολογικός Καθαρισμος), δίκτυο αποχετεύσεων στα χωρία μας,  με ενίσχυση του εθελοντισμού αλλά και περιβαλλοντική αφύπνιση των κάτοικων για τον τόπο τους, αυτό τον τόπο που ζουν και αναπνέουν οι ίδιοι. 
Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για:
        5.- Να επενδύσουμε στον πολιτισμό και την παράδοση και την ιστορία μας.
Να κατασκευάσουμε το πρώτο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου μας, για την προβολή των πολιτιστικών και πνευματικών δρώμενων, να  στηρίξουμε οικονομικά και να αναδείξουμε τα πολιτιστικά σωματεία του Δήμου μας και τις εκδηλώσεις προς τιμή του Αθανάτου Ηρώα της Επανάστασης Αντώνη Κατσαντώνη, να ανακηρύξουμε τηνΔημοτική Ενότητα Απεραντίων σε πολιτιστική Πρωτεύουσα του Δήμου Άγραφων, να πρωταγωνιστήσουμε στην επανασύσταση και λειτουργιά του Ιδρύματος Καφαντάρη και του Μουσείου Βίνιανης, να αναδείξουμε το «Κρυφό Σχολείο» Βραγγιανών Αγράφων,  να  συνδέσουμε όλα αυτά  σε ένα ευρύ πλάνο του Δήμου για την τουριστική προβολή του τόπου, για να κατασκευάσουμε το πρώτο «Μουσείο Νερού» στην λίμνη των Κρεμαστών, για να αναβιώσουν αλλά και να μείνουν πάντα ζωνταντές,μέσα από ένα ευρύ φάσμα φωτογραφιών και αντικειμένων,τα συναισθήματα και οι ζωές των ανθρώπων, που ξεριζώθηκαν βίαια και χωρίς την θέλησή τους, θυσιαζόμενοι στο βωμό του ηλεκτρισμού, όπως ο πατέρας μου και ο παππούς μου
Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να κάνουμε
6.- Στροφή στον Αθλητισμό  
Με αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων ( Κλειστό Γυμναστήριο, Γήπεδα Ποδόσφαιρου, Δημοτικό Γυμναστήριο, Πιστοποιημένες Παιδικές Χάρες – Χώρος Αθλοπαιδιών, Προγράμματα Άθλησης για όλους-Διοργάνωση Αθλητικών Εκδηλώσεων (Αγώνας MountBike,Ανωμάλου Δρόμου, Δίαθλο, Ενίσχυση Αθλητικών Σωματείων του Δήμου.
    
Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να είμαστε:
7.- Κοντά στα παιδία μας
Με αναβάθμιση και συντήρηση των Κτηριακών εγκαταστάσεωνμε την εγκατάσταση δωρεάν wifi –internetσε όλα τα σχολεία, με την σύσταση κοινωνικούφροντιστηρίου για τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.
       
Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να:
8.- Στηρίξουμε την καθημερινότητα
Για να εξασφαλίσουμε νερό για όλουςόλες τις εποχές του χρόνου, συντήρηση αντλιοστασίων, συντήρηση ηλεκτροφωτισμού εντός των οικισμών, αντικατάσταση ή κατασκευή αποχετευτικών δικτύων, διεκδίκηση και παροχή ίντερνετ, για να ενισχύσουμε την δημοτική συγκοινωνία, να δημιουργήσουμε «Γραμμή Παραπόνων του Πολίτη»
Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να:
    9.- Επανεξετάζουμε  Πολεοδομικά ζητήματα. 
Να επανεξετάσουμε την αναθεώρηση του ΣΧΟΑΠ, κατόπιν διαβούλευσης με θεσμούς και φορείς, να ενεργοποιήσουμε την διαδικασία παραχώρησης δημοτικώνοικοπέδων προς οικιστική χρήση και ανάπτυξη των κοινοτήτων μας.
   Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να:
10.- Εξαντλήσουμε την δυνατότητα απορροφητικότητας ΕΣΠΑ, το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο του μέλλοντος της αυτοδιοίκησης, ένα στοίχημα που έχασε η παρούσα δημοτική αρχή. 
Δώστε μας την δύναμή σας για να
   11.- Ασκήσουμε πίεση, συνεχή και αδιάλειπτη  στην κεντρική εξουσία,
       Για ένα καλύτερο οδικό δίκτυο, για τόνωση των μονάδων υγείας του Δήμου μας. 
         Δώστε μας καθαρή εντολή:
    12.- Για να πατάξουμε την ανισότητα, να φέρουμε την ισότητα και την ισοκατανομή στην δυνατότητα εργασίας. Θεωρώ ότι μια κοινωνία ευημερεί μόνο όταν ευημερούν όλοι. Πιστεύω ακράδαντα ότι ένα χωρίο, μπορεί να πορευτεί όταν εργάζονται όλοι. Δεν είναι ο δήμος ο υπερασπιστής των συμφερόντων των ολίγων εργαλάβων, οι οποίοι θα αξιοποιούνται ως σπόνσορες ή ακόμη χειρότερα  υποψήφιοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές. 
      13.-  Με σκληρή δουλειά, συνεργασία, συναίνεση και ξεκάθαρη στοχοθεσία, για να υλοποιήσούμε με συνέπεια ένα κοστολογημένο αναπτυξιακό πρόγραμμα. 
Για να είμαστε περήφανοι.
Γιατί δώσαμε πνοή στην πόλη μας
και αναδείξαμε τα χωριά μας,
με μεγάλα έργα υποδομής 
Να είμαστε εσείς, αγαπητοί δημότες, που με μια γενναία απόφαση θα  αλλάξετε,
όχι μόνο την εικόνα του Δήμου μας, αλλά και την καθημερινότητά μας.
Για να συνεχίσουμε όμως αυτή την πορεία,
η εμπιστοσύνη σας πρέπει να γίνει κινητήριος  δύναμή μας.
Δική μου αλλά και της ομάδας μου. Ανθρώπων που ζουν αγωνίζονται, παλεύουν σ αυτόν εδώ τον τόπο.
Μιας ομάδας που δημιουργήθηκε
όχι από αντίδραση, αλλά για δράση.
Μιας ομάδας ανανεωμένης,
και ταυτόχρονα έμπειρης.
Που κάθε ένας και κάθε μία από αυτούς
έχουν μια κοινωνική και επαγγελματική αναφορά,
έχουν όρεξη για δουλειά και συγκεκριμένες προτάσεις.
Υποψήφια δήμαρχος Αγράφων