Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

AGRAFA NEWS «Οι Σταυραετοί των Αγράφων», πραγματοποίησε την χειμερινή Αντάμωσή του το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Corali Αγρινίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο πρωτοϊδρυθής Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας, «Οι Σταυραετοί των Αγράφων», πραγματοποίησε την χειμερινή Αντάμωσή του το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Corali Αγρινίου.
Διασκεδάσαμε με γνήσια Σαρακατσάνικη ορχήστρα η οποία κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι το πρωί. Στο κατάμεστο, με φίλους και μέλη του Συλλόγου, κέντρο διασκέδασης, τραγούδησαν: ο κ. Μίλτος Αλαφροπάτης που με την πολυετή παρουσία του στο Σαρακατσάνικο τραγούδι, έδωσε το έναυσμα για μια υπέροχη βραδιά, η κ. Ιωάννα Τσαούση, με την υπέροχη φωνή της μάγεψε τους παρευρισκόμενους, και το «νέο αίμα» κ. Πόπη Καραμπά κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Την σύνθεση της ορχήστρας συμπλήρωναν στο κλαρίνο ο κ. Πάνος Κοτρώτσος, στο βιολί ο κ. Γιάννης Σούλτης και στο λαούτο ο κ. Κώστας Παπαδημητρίου.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα Η εκδήλωση «άνοιξε» με την ενωτική ομιλία της Προέδρου μας, κ. Αικατερίνης Φουρλάνη, καλωσορίζοντας όσους στήριξαν την ετήσια Αντάμωσή μας.Ο Σύλλογος «Οι Σταυραετοί των Αγράφων», εγγεγραμμένος επίσημα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, συμμετέχει αδιάλειπτα και ενεργά σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις της και ακολουθεί τους κανόνες που την διέπουν. Είναι ο μοναδικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων στο Νομό, αναγνωρισμένος για το πολυδιάστατο έργο του στην Παράδοση και έχει τιμηθεί σε πολλές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Το εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγους, κ. Κωνσταντίνος Αλεξάκης, εκπροσώπησε την ΠΟΣΣ.
Ξεχωριστό στίγμα στην Αντάμωση έδωσε η άριστη παρουσία τού χορευτικού μας, με Υπεύθυνο τον κ. Κώστα Φλώτσιο. Παρουσιάστηκαν οι Σαρακατσάνικοι χοροί με σεβασμό στην Παράδοση.
Τον Σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αιτωλ/νίας κ. Γιώργος Βαρεμένος, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά, Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κ. Βασίλειος Φωτάκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Καραμητσόπουλος, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων Καρδαμπίκης Αλέξης, η Υποψήφια Δήμαρχος Αγράφων κ. Χρυσούλα Σουλιώτη, ο πρώην Δήμαρχος Ινάχου και υποψήφιος Βουλευτής κ. Αθανάσιος Τορουνίδης, η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κ. Λαμπρινή Κολοβού-Λεχουρίτη, ο Πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ. κ. Γιώργος Λεχουρίτης.
Μέλη, εκπρόσωποι και πρόεδροι των Συλλόγων που παρευρέθηκαν: Το ΔΣ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι Τσελιγκάδες», με τον πρόεδρό τους κ. Χρήστο Γόγολα, Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μοναστηριωτών «Η Σπηλιά του Κατσαντώνη», κ. Νικόλαος Χρυσικός, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπολάιτας «Η Αγία Παρασκευή», ο Πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, κ. Θανάσης Κουτσουπιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλοβρυσιωτών «Σύχνικο», κ. Βασίλης Κολοκότσιος, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καινουρίου «Άγιος Νικόλαος», κ. Ιωάννης Κόκκαλης και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης «Το Παλαιόκαστρο» μαζί με μέλη του ΔΣ και ι τον πρόεδρό τους κ. Δημήτρη Κουτρουμάνο.
Ευχαριστίες:
Η πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου μας, πρωτίστως, ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αγρινίου που στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές μας για την διατήρηση της παράδοσης. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσφορά του Δήμου στο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Σαρακατσαναίων που πραγματοποιήθηκε στη πόλη πριν δύο χρόνια. Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμο για την προσφορά της αίθουσας στην Παλαιά Δημοτική αγορά για την έκθεση Λαογραφίας του Συλλόγου πριν λίγο καιρό. Αρωγός στις προσπάθειες είναι και οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας και τους ευχαριστούμε πολύ. Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Αγράφων που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας.
Ευχαριστούμε τους κτηνοτρόφους, τους παραγωγούς και όλα τα καταστήματα της περιοχής για τα δώρα της λαχειοφόρου.
Χορηγοί Εκδήλωσης: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιος Βλάχος (Κρεοπωλείο), Μεζεδοπωλείο Φουλ του Μεζέ, Ζωοτροφές Αφοί Καραγκούνη, Μεσογίτης Νικόλαος (Κατάστημα γεωργικών προϊόντων), Βίγλας Γεώργιος (Κρεοπωλείο), Στάμος Στούπας (Λογιστικό γραφείο), Βλάχος Χρήστος (Πολιτικός Μηχανικός), Πιστιόλης Μακρής (Πρατήριο υγρών καυσίμων), Γαλακτοβιομηχανία Κάραλης, Αντωνάκος Γεώργιος (Γεωπόνος), Μπαλάσκας Φωλιάς ΟΕ εμπόριο κρεάτων.
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ράδιο Ξηρόμερο 88.3, Ράδιο Γλέντι 89.2, Ράδιο Βούλπη 105.4 , Ραδιο Αντέννα, ditikievritania.blogspot.com, vimapoliti.gr, Αχελώος TV.
Πολύτιμη προσφορά σε κάθε εκδήλωση ο ηχολήπτης Βασίλης Καπελλάκης (Kapellakis Sound)
Ευχαριστούμε για την κάλυψη της εκδήλωσης με φωτογραφίες και βίντεο τον Χρήστο ΜουρτζιάπηΗ εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται ο Lazaros Patoylas, άτομα στέκονται