Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

AGRAFA NEWS ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ



 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η προσέλευση των συγχωριανών και φίλων στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών που έγινε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, ήταν απροσδόκητα μεγάλη. Γρανιτσιώτες αλλά και πολλοί Ευρυτάνες φίλοι, από κάθε γωνιά της Αττικής παραβρέθηκαν και αντάλλαξαν ευχές για τον καινούργιο χρόνο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον συγχωριανό μας πατέρα Δημήτριο Σκόνδρα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αλέξης Καρδαμπίκης αναφέρθηκε εν συντομία στα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε. Μίλησε για την επιτυχημένη εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που αρίστευσαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό <<ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ>> που έγινε στη Γρανίτσα καθώς και για την επίσης επιτυχημένη γιορτή του Τσίπουρου που οργανώθηκε από τον Τοπικό Σύλλογο. Επίσης μίλησε με κολακευτικά λόγια για την καινούργια γιορτή <<Της Τσιγαρίδας>> που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε φέτος στο χωριό και η οποία υπόσχεται πολλά για το μέλλον. Ανακοίνωσε επίσης την προσφορά του ανδριάντα του Μιχ. Σταφυλά από τον Γλύπτη – καθηγητή κ Καλακαλά προς την Αδελφότητα.
Μεταξύ των παραβρεθέντων ήταν ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο περιφερειακός σύμβουλος  κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Πρόεδρος το Δημ. Συμβουλίου Αγράφων κ. Θανάσης Σταμούλης, Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάπας, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Θεόδ. Τσιάμης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδ. Κατσιάδας, η υποψήφια βουλευτής Ευρυτανίας κ. Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της Πανευρυτανικής κκ. Ηλίας Τζιώρας και Κων. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ. κ. Κονιαβίτης, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρπενησιωτών κ. Ππαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λιθοχωριτών κ. Νίκος Σιαλμάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Γιώργος Μουρτζιάπης και πολλοί άλλοι.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εδέσματα, προσφορά του συγχωριανού μας Αποστόλη Καγκαρά. Η πρωτοχρονιάτικη πίτα, για άλλη μια χρονιά ήταν προσφορά του Δημήτρη  Ζαχαράκη.