Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

AGRAFA NEWS Σε Εξελιξη Οι Εργασιες Διάσωσης Της Γεφυρας Μανωλη Απο Το Υπουργείο Πολιτισμου Μια πρωτοβουλία του κ.Γρηγορη Φερρα πήρε σάρκα και οστά.



Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευης έργου-Σε εξελιξη εργασιες για την διασωση της

Θετική η εξελιξη στην ιστορικη γεφυρα Μανωλη καθως στις 24 του μηνός υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής έργου απο την ανάδοχο εταιρεία.Η εκτέλεση του έργου περιλαμβάνει τα αμεσα μέτρα προστασιας και αντιστηριξης στο ιστορικό γεφυρι με την μορφή του κατεπείγοντος.

Η Διευθυνση Αναστηλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημειων του υπουργειου Πολιτισμου   
απεστειλε κλιμάκιο στο σημείο καθως εχουν αναλάβει και την επίβλεψη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανιας ειχε ήδη καταστήσει την πρόσβαση δυνατή ωστε να μπορέσει να εγκατασταθεί και να εργαστεί η ανάδοχος εταιρεία.

Μαλιστα χθες 28 του μηνός παρών στην έναρξη των εργασιών ηταν και ο αντιπεριφερειάρχης κ,Αριστειδης Τασιος για να κατευθύνει τις συνεχιζόμενες εργασιες και οπου χρειαστεί να παράσχει βοήθεια στις επείγουσες στερεωτικες και αναστηλωτικες εργασιες του υπουργειου Πολιτισμου.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου 

Σύμφωνα με την διακήρυξη η ολική προθεσμία του έργου εχει καθοριστεί σε 60 ημερολογιακές ημερες απο την υπογραφή της σύμβασης.
Η έναρξη εργασιών και η εγκατασταση του εργοταξίου της εταιρείας που ειναι ήδη στο σημείο ειναι εντός 5 ημερών απο την υπογραφή της σύμβασης που δηλώνει και το επείγον της παρούσας κατάστασης.
Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται απο το ταμείο των Δημοσιων Επενδύσεων.

Ο εκπροσωπος του συλλόγου φιλων γεφυρας Μανωλη,κ.Γρηγορης Φερρας μιλάει για μια θετική εξελιξη καθως η διασωση της θρυλικής γεφυρας Μανωλη θα αποτελέσει και την διασωση της ιστορίας αλλα και της αναπτυξη της ευρύτερης περιοχής,
Επισης ο κ.Φερρας ευχαριστεί θερμα την Διειυθυνση Αναστηλωσης του υπουργειου για τις προσπαθειες που καταβάλλει,την Περιφερεια Στερεας Ελλαδας 
και ειδικότερα τον κ.Μπακογιαννη και κ.Τασιο ,Περιφερειαρχη και Αντιπεριφερειάρχη αντίστοιχα όπως και την Εφορεια αρχαιοτήτων Φθιώτιδας-Ευρυτανιας.