Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

AGRAFA NEWS Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ - Πέντε τολμηροί νεαροί βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Λίμνης για τον Σταυρό



 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε και εφέτος ανήμερα των Θεοφανίων, η καθιερωμένη Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη Γέφυρα Επισκοπής, που γεφυρώνει τους Δήμους Αγρινίου – Αγράφων, τους Νομούς Αιτ/νιας - Ευρυτανίας και κατ΄ επέκταση τις Περιφέρειες Στερεάς και Δυτ. Ελλάδας, σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, με το χιόνι να έχει φτάσει μέχρι την λίμνη.








Γύρω στις 12 το μεσημέρι, παρουσία του Δημάρχου Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή, κληρικών και κατοίκων της περιοχής, στο μέσον της Γέφυρας πραγματοποιήθηκε  η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου π. Νήφωνα Συριανού, που ήταν πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής π. Ευάγγελο Φεγγούλη  και από τους εφημερίους Επισκοπής και Αγίου Βλασίου, π. Νεκτάριο Διώτη και π. Κων/νο Κοντογιώργο.
Το Σταυρό, βούτηξαν και έπιασαν, παρά το πολικό ψύχος, μέσα στα παγωμένα νερά της λίμνης, πέντε τολμηροί νέοι της περιοχής, λαμβάνοντας την ευλογία Του και το δικαιολογημένο χειροκρότημα από τον κόσμο που ήταν πάνω στη Γέφυρα.
Στη συνέχεια οι ιερείς ευλόγησαν τη βασιλόπιτα που προσφέρθηκε για τους παρευρισκόμενους από το Δήμο Αγράφων καθότι για πρώτη φορά στα χρονικά δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Δήμου Αγρινίου, γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τον κόσμο.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγράφων, πέραν των ευχών τους για θεία φώτιση, γνωστοποίησε την ίδρυση Ναυταθλητικού Ομίλου του Δήμου Αγράφων, με επίκεντρο δραστηριότητες στην λίμνη Κρεμαστών και αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη ανάγκη αξιοποίησης της λίμνης, που μπορεί υπό προϋποθέσεις και με στρατηγικό σχεδιασμό να μετατραπεί σε πυλώνα ανάπτυξης για τους δυο Δήμους αλλά και για την περιοχή γενικότερα. Επ΄ αυτού μάλιστα ο κ. Μπαμπαλής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι τον ερχόμενο Μάρτιο, με ομάδα και άλλων Δημάρχων που ανήκουν στο Δίκτυο Δήμων με λίμνες, θα επισκεφτεί το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες προκειμένου να διεκδικήσει από την πλευρά του Δήμου Αγράφων, ανταποδοτικά και άλλα οφέλη για την ανάπτυξη της περιοχής.
Στην Τελετή, παραβρέθηκαν πέραν του Δημάρχου Αγράφων, οι Αντιδήμαρχοι Θόδωρος Τσιάμης, Στέφανος Τσιαμάκης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βάσω Φεγγούλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγράφων, κ.κ. Γιώργος Παπαδημητρίου και Κώστας Μάκκας και οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Επισκοπής, Βαγγέλης Φεγγούλης, Μαραθιά Βασίλης Τσέλος, και Χαράστης Γιάννης Κουκουνιάς. Επίσης στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στην Γέφυρα Επισκοπής, παραβρέθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Αγράφων Χρύσα Σουλιώτη, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ψηλοβράχου Ηλίας Γερνάς, εκπρόσωποι Συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής που αψήφησαν το δριμύ ψύχος των -5 c. Καλή φώτιση σε όλους και καλή χρονιά.http://evrytanikovima.blogspot.com