Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

AGRAFA NEWS Η κλιματική αλλαγή είναι υπόθεση δική σου, δική μου, καθενός απο εμάς


 

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή COP24 στο Κατόβιτσε της Πολωνίας. Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη, από την έως τώρα εκτίμηση, και τα μέτρα τα οποία συμφωνήθηκαν στην διάσκεψη του Παρισιού το 2015 πιθανώς να μην είναι αρκετά για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Το απόγευμα είχα την ευκαιρία να συζητήσω για τα παραπάνω, για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, τους κινδύνους αλλά και πιθανές λύσεις στη συνάντηση που συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο διευθυντής της WWF Ελλάς κ. Δημήτρης Κραβέλλας.

Τα παραπάνω σε συνέχεια της πρωινής συμμετοχής μου, εκπροσωπώντας το "Κίνημα Αλλαγής", στην ημερίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις αστικές αναπλάσεις.Η ανάγκη όμως για την ανάπλαση της πόλης μας, της Αθήνας, δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από την διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας. Οι δύο στόχοι είναι και αναγκαίο αλλά και εφικτό να συμβαδίζουν.

Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι το μεγάλο στοίχημα των ημερών μας, δεν αφορά το μέλλον, αφορά το σήμερα και σήμερα δεν έχουμε καμία προοπτική από το να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ατομικά και συλλογικά για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα.