Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

AGRAFA NEWS Ευχαριστήρια επιστολή της Π.Ο.Σ.Σ προς τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη για την επανέκδοση των πρακτικών του 3ου Διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου.

POSS_Eyxaristiria_Epistoli_ston_Dimarxo_Lamiewn-ph03



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων,  θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Σαρακατσάνο Δήμαρχο Λαμιέων, κύριο Νίκο Σταυρογιάννη , για την καθοριστική συνεισφορά του με την χρηματοδότηση της δεύτερης έκδοσης των Πρακτικών του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου των Σαρακατσαναίων, που είχε  πραγματοποιηθεί  στην Λαμία τον Μάρτιο του 2016, με θέμα: «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ - ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ».

Η επανέκδοση των πρακτικών αναμφισβήτητα θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την επιστημονική κοινότητα και μη, καθώς η δημοσίευση τους αποτελεί ένα γεγονός που τιμά και χαροποιεί όλους τους Σαρακατσαναίους αναγνώστες των επιστημονικών κειμένων   και ιδιαίτερα ,  τους εισηγητές  και τους μελετητές.
Με την επανέκδοση των πρακτικών παραδίδουμε στην νέα γενιά μία παρακαταθήκη πολιτιστικού κεφαλαίου αρχών και αξιών.
Την επιστημονική ευθύνη των εκδόσεων έχει  ο κ. Καψάλης Γεώργιος.
Αξιοσημείωτο  είναι ότι η πρώτη έκδοση των πρακτικών είχε χρηματοδοτηθεί από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου,  κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.