Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

AGRAFA NEWS «ΒΑΣ(Ι)ΛΟΚΛΟΥΡΑ -ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2019(κοπή πίτας των Σαρακατσαναίων).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν.Λάρισας «ο Κατσαντώνης» συνδιοργανώνουν την διήμερη εκδήλωση με τίτλο «ΒΑΣ(Ι)ΛΟΚΛΟΥΡΑ -ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2019(κοπή πίτας των Σαρακατσαναίων).
Σκοπός και στόχος είναι η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας , σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους, να αποτελέσει ένα …Αντάμωμα στα Χειμαδιά.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17.30 ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν.Λάρισας θα πραγματοποιήσει μουσικοχορευτική παράσταση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, καθώς επίσης και τον ετήσιο χορό του στο κοσμικό κέντρο Palladium και ώρα 21.00. Στο τραγούδι θα είναι ο Σταύρος Μπόνιας, ο Νίκος Γιαννακός, ο Γιάννης Τσιάτσιος και ο Κώστας Γαρέφης με την ορχήστρα του Κώστα Ζαραλή.

Η κεντρική εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10.30.
Το θέμα της κεντρικής εκδήλωσης αποτελεί την πιστή αναβίωση των εθίμων του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα έως Φώτα), που είναι από τα αγαπημένα έθιμα των Σαρακατσαναίων, τα οποία μας φέρνουν κοντά και μας θυμίζουν την αξία του θεσμού της οικογένειας. Στα παλιά ευλογημένα χρόνια, αλλά και στις μέρες μας, το χαρμόσυνο μήνυμα των αγγέλων φέρνει ειρήνη στις καρδιές μας και δίνει βαθύτερο νόημα σε όλες τις μέρες του Γιορταστικού Δωδεκαημέρου.
Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό και την κοπή της πίτας των Συλλόγων της Ομοσπονδίας, θα ακολουθήσει δρώμενο με τα έθιμα του δωδεκαημέρου από την θεατρική ομάδα του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν.Λάρισας.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χορούς από τα Χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων όλης της χώρας.
Καλή αντάμωση στην Λάρισα.