Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

AGRAFA NEWS Ενα νέο ξεκίνημα και ένα νέο όραμα για το Δημο Αγραφων

Μετά από ώριμη σκέψη και προβληματισμό, ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Αγράφων με την υπό σύσταση ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση, «Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων».
Έχοντας επίγνωση των χαμένων ευκαιριών, των δυσάρεστων καταστάσεων που επικρατούν τα τελευταία χρόνια και έχοντας πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις των Αγραφιωτών, θα προσπαθήσουμε μαζί να βγάλουμε το Δήμο Αγράφων από το τέλμα και την στασιμότητα. 
Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Δήμος μας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και πρόγραμμα, μπορεί να λύσει χρονίζοντα προβλήματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να στηρίξει τις οικογένειες που επέλεξαν να μείνουν στα χωριά μας και να σταθεί δίπλα στους ηλικιωμένους παρέχοντας φροντίδα. 
Η ισόρροπη ανάπτυξη των δύο Δήμων του Νομού Ευρυτανίας αποτελεί την αδιαπραγματεύτη προτεραιότητά μας. 
Για να πετύχουμε, σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με τους άλλους θεσμικούς φορείς προτείνοντας, διεκδικώντας, υλοποιώντας και λέγοντας πάντα τα πράγματα με το όνομά τους. 
Εμείς, και μόνο εμείς, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την σημερινή πραγματικότητα και να αντιστρέψουμε την στασιμότητα και την καθοδική πορεία που επικρατεί σχεδόν σε όλους τους τομείς. 
Τα λάθη του παρελθόντος και οι μεγάλες διαφορές πρέπει να σταματήσουν. 
Ζούμε σε ένα Δήμο που επικοινωνεί ακόμα με χωματόδρομους με άλλους Δήμους, δεν έχει άσφαλτο σε όλα τα χωριά του, έχει μηδενική απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχει τον πιο γηρασμένο πληθυσμό, τις λιγότερες γεννήσεις, τη μεγαλύτερη ανεργία, έλλειψη υποδομών Υγείας, Παιδείας, Πυρόσβεσης, Αστυνόμευσης, Κτηνιάτρου, Γεωπόνου.
Οφείλουμε να μην αρκεστούμε και εμείς σε διαπιστώσεις, αλλά να εργαστούμε σκληρά, δίνοντας λύσεις και προοπτική σε ένα τόπο που μπορεί και πρέπει να έχει καλύτερο μέλλον.
Οι συμπεριφορές αιρετών που πλήγωσαν και αδίκησαν δυστυχώς τον Δήμο Αγράφων τα τελευταία χρόνια, πρέπει να εκλείψουν. 
Για να γίνει αυτό, τον πρώτο λόγο έχουν οι ίδιοι οι πολίτες με την συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου μας.
Φίλες και φίλοι,
Η «Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων» είναι μια ενωτική, ανεξάρτητη κίνηση που πιστεύει ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Ο Δήμος Αγράφων έχει όνομα με μεγάλη ιστορία, Εμείς, οφείλουμε να το τιμήσουμε και με κανόνες συνεργασίας και διαφάνειας, με σχέδιο και πολλή δουλειά να γράψουμε τη νέα θετική σελίδα στην ιστορία του τόπου μας.
Για να τα καταφέρουμε, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί τόσο πριν όσο και μετά από τις εκλογές. 
Μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα συνδιαμορφώσουμε μέσα από διάλογο και συνεργασίες, ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και κατόπιν θα ζητήσουμε την έγκριση των συμπατριωτών μας.
Μονιασμένα, με δύναμη, σχέδιο, πολλή δουλειά, εντιμότητα, διαφάνεια και συνεργασία έχουμε μόνο μια επιλογή, να τα καταφέρουμε. 
Καλό αγώνα! 
Αλέξης Γ. Καρδαμπίκης 
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων