Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

AGRAFA NEWS Ευχαριστήρια Επιστολή Στους Συντελεστές του 38ου Πανελληνίου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.... ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Αν οι δρόμοι έγιναν δύσβατοι , η παράδοση έχει φτερά. Με αντίληψη της δύσκολης πραγματικότητας , πορευόμαστε συλλογικά κόντρα στο ρεύμα και είναι εξαιρετικά ευχάριστο σε εμάς να διαπιστώνουμε ότι διαθέτοντας δυνάμεις για την επίτευξη ευγενών σκοπών , το απόθεμα των δυνάμεων , αντί να μειώνεται, περισσεύει. Το ευχαριστώ μερικές φόρες , ίσως είναι ελάχιστο ..



 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στο φετινό 38ο Αντάμωμα που πραγματοποιήθηκε στις 22-23-24 Ιουνίου στα λιβάδια Περτουλίου και για την επιτυχία που σημείωσε παρά τις δυσμενείς συνθήκες οικονομικές, και κοινωνικές.

Για την πραγματοποίηση του καθιερωμένου γλεντιού του Σαββάτου και Κυριακής ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες (κατά αλφαβητική σειρά):
Στο τραγούδι: Αλαφροπάτη Μέλτη,  Γόγολο Γεώργιο,  Γαρέφη Κωσταντίνο, Καλαμίδας Νίκο. Λαδιά Νίκο, Μπόνια Κατερίνα, Μπόνια Σταύρο,  Μόκα Ανδριάνα, Ράπτη Θεόδωρο,  Τσαούση Ιωάννα, Τσιάτσιο Ιωάννη, Χατζή Γεώργιο, Χατζιπλή Δημήτρη.
τους μουσικούς
Κλαρίνο: Ζαραλής Κώστας, Τσουμάνη Αλέξανδρο, Μποκόρος Σπύρος
Λαούτο: Λάκης Νεοφώτιστος
Βιολί: Λαφατζή Ιωάννη, 
Κρουστά:   Ζαραλής Γ.
Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) και η Επιτροπή Σαρακατσάνικης Νεολαίας ( Ε.Σ.Ν.Ε- ΠΟΣΣ) ευχαριστεί τους νέους τραγουδιστές & μουσικούς που συμμετείχαν στο 7ο  φεστιβάλ Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/6/2018.
Κλαρίνο:  Λαφατζή Γεώργιο, Γκόλφος Γιώργος, Τσιάτσιος Γιώργος.
Κρουστά: Τσιάτσιος Λάμπρος.
Λαούτο: Καλαμπούκα Δημήτρη.
Τραγούδι: Καραμπά Πόπη, Μπανιώτης Γιάννης, Θεοδωράκος Γιώργος, Κωνσταντάκο Κωνσταντίνο, Τσεκούρας Κώστας,  Τιμπλαλέξη Αποστόλη.
Ευχαριστεί επίσης θερμά, όλους τους συλλόγους Σαρακατσαναίων ανά την Ελλάδα και την Βουλγαρία, που έδωσαν βροντερό παρόν με τα χορευτικά τους τμήματα στην κύρια εκδήλωση της Κυριακής 24 Ιουνίου. Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ Μιχαλάκη Χρήστο, τον Δήμο Πύλης , τον Δήμαρχο κ. Μαράβα Κωνσταντίνο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καλαμαρά Στέφανο, πού δούλεψαν για την κατασκευή του χώρου του ανταμώματος.   Θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της Π.Ο.Σ.Σ. των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση του ανταμώματος καθώς χωρίς την ενίσχυσή τους δεν θα ήταν εφικτό να γίνει αξιοπρεπώς το φετινό αντάμωμα λόγω του δύσκολου οικονομικά διαστήματος που διανύει η χώρα μας.
Τους κυρίους Μπασδάνη Γεώργιο (ιατρό καθηγητή χειρουργικής Α.Π.Θ),  Παπαβραμίδης Θεοδόσιος (ιατρό - Διδάκτωρ Α.Π.Θ.) και τον Γεώργιο Τσακούμη Μηχανικό Τοπογράφο, για την χρηματοδότηση των βραβείων στους αριστούχους μαθητές. Ακόμα ευχαριστεί τους χορηγούς, ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ η Παραδοσιακή Ελληνική Φέτα, ΠΛΑΤΕΙΑ Σταθμός Αυτοκινήτων,  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ Μηχανήματα Δάσους,  ΜΟΥΤΣΙΑΝΑΣ Ψωμί & Γλυκό, ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ  Markis  SOYVLAKERIγια την οικονομική τους ενίσχυση ενόψει του ανταμώματος.
 Τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ» που παρουσίασε παραδοσιακούς Σαρακατσάνικους χορούς και ξεκίνησε το γλέντι του Σαββάτου. Τον Σ. Σ. Βάλτου Ξηρομέρου και Ευρυτανίας, για το δρώμενο που παρουσίασε την Κυριακή στην κύρια εκδήλωση του ανταμώματος. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της Παμ μακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, και το τμήμα αναβίωσης Μακεδονικού Αγώνα, που συμμετείχε στο δρώμενο, με ιδιαίτερη επιτυχία, με πλήρεις στολές Μακεδονομάχων δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα.
Ευχαριστεί τον Σ.Σ. Ελευθερίου – Κορδελιού και Εύοσμου «Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ», που ανέλαβε να στήσει την τσατούρα (τέντα) στο χώρο του ανταμώματος , και να κάνει τις πίτες για το έθιμο.
Ευχαριστεί επίσης τις εθελόντριες παρουσιάστριες του προγράμματος των τριήμερων εκδηλώσεων, τις κυρίες, κ Μοραϊτη Χρύσα, Άλκηστη Ζαλοκώστα, και Όλγα Σούκια, και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να διεξαχθεί η εκδήλωση της Κυριακής, όπως και την εταιρία NANISECURITY για την προσφορά τον φυλάκων στην κεντρική πύλη του Ανταμώματος.
Το εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου του κυρίου Κόκαλη I. για την επεξεργασία της ξυλείας που απαιτήθηκε για τις κατασκευές στο χώρο του ανταμώματος.
Τέλος η Π.Ο.Σ.Σ. χρωστά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που αναμετέδωσαν το αντάμωμα σε όλη την Ελλάδα και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν και να απολαύσουν ζωντανά την εκδήλωση.
Ευχαριστούμε τους εξής χορηγούς :
  • THESSALIA TV (ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ) gr
  • ΑΧΕΛΩΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ) gr
  • EPIRUS TV1 (ΠΕΡ. ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΟΤΕ TV)
  • ATLAS TV (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) gr
  • STAR Β. ΕΛΛΑΔΟΣ   (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΘΡΑΚΗ)
  • STUDIO 3 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ (ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ)
  • ΡΑΔΙΟ ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
  • STUDIO 3 - ΦΑΡΟΣ       F M 92.7       ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων το οφείλει σε όλους τους φίλους της παράδοσης μας, που τίμησαν τις τριήμερες εκδηλώσεις, με την παρουσία τους και σε όλους όσους τις παρακολουθήσαν μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες και αυτό οφείλετε στην παραγωγή του ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV και στην μεγάλη προσφορά της Hellas Sat και ιδιαίτερα στην κ. Βίκη Παναγιωτοπούλου,και κ. Καλοφωτιά Δ. τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά της δωρεάν παραχώρησης του δορυφόρου για την απευθείας μετάδοση του   Ανταμώματος.