Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

AGRAFA NEWS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ (Π.Ο.Σ.Σ.). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…Την Παρασκευή 15 Ιουνίου στη Βουλή θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός το κοινοβούλιο για τα βαφτίσια.
Θα είμαστε εκεί.
Μετά από κοινή σύσκεψη της επιτροπής των Συλλαλητηρίων για την Μακεδονία, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε και η Π.Ο.Σ.Σ. , αποφασίστηκαν τα εξής:
Το Σάββατο 16 Ιουνίου (μάλλον) θα υπογράψει ο πρωθυπουργός προσύμφωνο στις Πρέσπες.
Θα είμαστε εκεί.
Επειδή οι εξελίξεις είναι ραγδαίες για τις όποιες αλλαγές θα ενημερώνεστε από την επιτροπή αγώνα.
Ως Σαρακατσαναίοι ήμασταν πρωτοπόροι και δηλώσαμε παρόν σε όλους τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Κρατήσαμε και θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τον φλάμπουρα με τις ορθόδοξες χριστιανικές, εθνικές και ηθικές διαχρονικές μας αξίες.
Δηλώνουμε παρόν στον αγώνα για την Μακεδονία. Οι πρόγονοι μας Σαρακατσαναίοι διαδραμάτισαν πρωταρχικό ρόλο στην έκβαση του Μακεδονικού Αγώνα και πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας, προεξέχοντος του καπετάν Κώστα Γαρέφη και πολλών άλλων διακεκριμένων Σαρακατσάνων οπλαρχηγών.
Δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονία μας σε κανέναν, με κανέναν τρόπο απλό ή σύνθετο! Η Μακεδονία μας ήταν είναι και θα παραμείνει Ελληνική!
Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων αποφάσισε να στηρίξει και αυτές τις κινητοποιήσεις και καλεί όλους τους Σαρακατσαναίους να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους Συνέλληνες για να προστατεύσουμε την κληρονομιά μας, δίνοντας το παρών στις όποιες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται από την επιτροπή αγώνα.