Κυριακή 22 Απριλίου 2018

AGRAFA NEWS Τελικά δεν ήταν τρέλα.Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών εθεσε για πρώτη φορα το θεμα των ανταποδοτικών απο την εκμετάλλευση των νερών της λίμνης Κρεμαστων


Τελικά δεν ήταν τρέλα....
Ας ευλογήσουμε και λιγο τα γένια μας. Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών εθεσε για πρώτη φορα το θεμα των ανταποδοτικών απο την εκμετάλλευση των νερών της λίμνης Κρεμαστων. Στη πορεία βρηκε συμπαραστατες το ΤΕΕ την Περιφέρεια Στερεας την ΚΕΔΕ και την αρμοδια Ευρωπαϊκη Επιτροπή μετα απο την ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γραμματικάκη. Η απάντηση της Ε.Ε καταλυτική η Ελλάδα παρανομεί που δε νομοθετει να αποδίδεται το 3% των κερδών απο το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικο εργοστάσιο.
Εκτοτε μετα τις επερχόμενες αλλαγες στην ΔΕΗ τα συμφέροντα παιζουν σκληρό παιγνίδι. Οσο μας αφορά θα παλέψουμε τα αυτονόητα. Ας ξεκαθαρισουν απαντες τις προθέσεις τους.
Μια αναλαμπη με πολλα ίσως.... η πιο κατω πρωτοβουλία..
Απο vimapoliti
Συνεδριάζει σε λιγες ημερες το δίκτυο λιμνών και για πρώτη φορα υπάρχει η η ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΗ και αντισταθμιστικά οφέλη μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων»

Εισηγητές:

• Νικόλαος Χούτας, Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας:

«Παρουσίαση Νομοθετικού Πλαισίου-Θέσεις Δικτύου Πόλεων με Λίμνες»

• Γρηγόριος Περδίκης, Διευθυντής Συγκροτήματος Αράχθου, ΔΕΗ Α.Ε.:«Οι ταμιευτήρες της ΔΕΗ και η Διαχείριση Υδατικών Πόρων»