Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

AGRAFA NEWS H τοποθέτηση του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.)στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία.



Περιχαρείς, έχοντας κλεισμένη στην καρδιά μας την Ιδέα-Ελλάδα, χαιρετίσαμε , εμείς οι Σαρακατσαναίοι , το Κοινό των Ελλήνων, την Ένωση των Ελλήνων, σε αυτό το Εθνικό Συλλαλητήριο, για τη διατράνωση της αντίθεση του λαού μας στην παραχώρηση του ονόματος της τρισένδοξης Μακεδονίας μας.
Ένας εσωτερικός πόθος φλογίζει σήμερα τους Έλληνες όπου γης,να υπερασπιστούν με ομοψυχία και αναπεπταμένη τη γαλανόλευκη,χωρίς κομματική ή άλλη διχόνοια, την ιστορία τους, την εθνική τους,κληρονομιά, την αξιοπρέπειά τους, εξασφαλίζοντας σε αυτούς που θα τους διαδεχτούν μια Ελλάδα αντάξια της ιστορίας της και του ένδοξου παρελθόντος της.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) εκπροσωπεί,με ανόθευτο φρόνημα, τους σκληροτράχηλους Έλληνες των υψηλών ορέων και ήρεμων πεδιάδων της Ελληνικής γης,
αυτούς που διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του Γένους
τα πέτρινα χρόνια της μεγάλης νύχτας κι έκαναν τη νομαδική ζωή τους φωλιά και φάτνη προφύλαξης και διαιώνισης των παραδόσεων και των θησαυρών του πανάρχαιου λαϊκού πολιτισμού μας, που αποτέλεσε τη μήτρα αναγέννησης του Ελληνισμού.
Το πολυτιμότερο κομμάτι αυτού του θησαυρού είναι η μία, η μοναδική, η Ελληνική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , που είναι η ψυχή μας.
ΟΧΙ άλλη ταπείνωση!
ΟΧΙ στην παραχώρηση του ονόματος της τρισένδοξης Μακεδονίας μας.
ΝΑΙ στην ομοψυχία, για εθνική πορεία ελπίδας και σιγουριάς.