Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

AGRAFA NEWS Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας στην αίθουσα δεξιώσεων ‘’ΘΕΑΜΑ’’

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας στην αίθουσα δεξιώσεων ‘’ΘΕΑΜΑ’’.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η γραμματέας του συλλόγου κ. Κοτρολού Γιώτα.
Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δ.Σ του συλλόγου ο πρόεδρος κ. Λέφας Γρηγόριος ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους τόνισε ότι ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας φιλοδοξεί να κάνει ένα νέο άλμα στο χρόνο και στο χώρο του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Πιερίας και συνέχισε λέγοντας ότι στην εποχή μας όλο και λιγότεροι νέοι ασχολούνται με την διατήρηση εθίμων και ηθών, οπότε νιώθουμε μεγαλύτερη την υποχρέωση να διατηρήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την παράδοση του σιναφιού μας και την ιστορία μας ζώσα και αναλλοίωτη και έκλεισε τον χαιρετισμό του με τις καθιερωμένες ευχές εν όψει του νέου έτους. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Μουτσιάνας Γεώργιος, ο οποίος,αφού συνεχάρη το σύλλογο για τις δράσεις και τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ,προέτρεψε τους παρευρισκομένους να βρίσκονται κοντά στον σύλλογο, τονίζοντας την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής όλων σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, η οποία εξήρε το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας τονίζοντας ότι αποτελεί σχολείο παράδοσης για πολλούς νέους και παιδιά, διαφυλάσσοντας την πολιτιστική κληρονομιά των Σαρακατσαναίων. Στη συνέχεια η κ. Μαυρίδου, συνεχάρη το σύλλογο για την πρωτοβουλία του σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Σ να προχωρήσουν στην έκδοση για πρώτη φορά Σαρακατσάνικων παραμυθιών, και τόνισε ότι σε αυτήν την προσπάθεια η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, θα αναλάβει το κόστος της έκδοσης του βιβλίου. Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Δημόπουλος Κων/νος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την αναγκαιότητα των συλλόγων, οι οποίοι αποτελούν κυψέλη πολιτισμού και παράδοσης και συνεχάρη το σύλλογο για τις δράσεις που αναλαμβάνει. Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης αντιδήμαρχος κ. Λιακόπουλος Αθανάσιος χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε ότι ο Δήμος Κατερίνης θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης του Συλλόγου στην προσπάθεια του να προβάλλει την Σαρακατσάνικη παράδοση. Η βραδιά ξεκίνησε με την χορωδία ενηλίκων, η οποία τραγούδησε παλιά σαρακατσάνικα τραγούδια, και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου τα οποία δώσανε βροντερό παρόν. Η διαδοχική εμφάνιση των συγκροτημάτων αρχαρίων, παιδικού, εφηβικού τμήματος εντυπωσίασε τους θεατές και απέσπασε το θερμό χειροκρότημά τους. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο σύλλογος τίμησε τον συντοπίτη μας Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας κ. Τζήμα Γεώργιο για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, ο οποίος ευχαρίστησε το Σύλλογο για την τιμή που του έκανε, επίσης τιμήθηκε ο εκπαιδευτικός κ. Μοσχολούρης Απόστολος για την προσφορά του στην διάδοση και διατήρηση της παράδοσης καθώς και οι
οι γέροντες τσελιγκάδες κ.κ. Τσακνής Γεώργιος του Αποστόλου και Τσακνάκης Ιωάννης του Γρηγορίου.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με τις βραβεύσεις των παιδιών που εισήχθησαν την χρονιά που πέρασε στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας καθώς τους Σαρακατσάνους αθλητές που διακρίθηκαν με τους συλλόγους τους.
Την βράβευση έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λέφας Γρηγόριος και ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Μουτσιάνας Γεώργιος. Στη συνέχεια από τον πρόεδρο του Συλλόγου παρουσιάσθηκαν τα μέλη του Δ.Σ Λαφατζή Γιώτα, Κοτρολού Γιώτα, Ζαρογιάννης Ιωάννης, Σταυρογιάννης Γεώργιος, Αποστόλου Παναγιώτης, Χαλβατζής Βασίλειος, Κακαμούκας Δημήτριος, και Ρίζος Αστέριος καθώς και οι αντιπρόσωποι του συλλόγου στην Π.Ο.Σ.Σ. κ.κ. Κατσιούλας Απόστολος και Κουτρουλός Χρήστος.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι από την ορχήστρα που αποτελούταν από τους Γκόβαρη Γιάννη, Μπόνια Σταύρο και Γαρέφη Κώστα στο τραγούδι, Κώστα Ζαραλή στο κλαρίνο, Λαφατζή Γιάννη στο βιολί, Κατσιούλα Νίκο στο λαούτο και Κουτρουλό Νίκο στο ντέφι.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου κ. Τσακνάκη Γεώργιο, τον υπεύθυνο των χορευτικών τμημάτων, κ. Ζαρογιάννη Ιωάννη, τον υπεύθυνο της ιματιοθήκης του συλλόγου κ. Κουτρουλό Χρήστο, τον υπεύθυνο του ραδιοφώνου του συλλόγου κ. Χαλβατζή Βασίλειο τις κυρίες Σταυρογιάννη Αναστασία , Λέφα Ασημίνα, και Μπατζικώστα Μάγδα για την βοήθεια τους στην συλλογή των δώρων για την λαχειοφόρο αγορά, τον κ. Λαφατζή Γεώργιο και Μαλλιάρα Δημήτριο για την αμέριστη βοήθεια του στην οργάνωση της εκδήλωσης και κυρίως τους γονείς των παιδιών που είναι πάντοτε αρωγοί στην προσπάθεια του συλλόγου για την διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Μουτσιάνας Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Δημόπουλος Κων/νος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Τζήμας Γεώργιος, οι πολιτευτές με την Ν.Δ κ.κ. Μπέης Δημήτριος και Μπαραλιάκος Φόντας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Μπιτόπουλος Στέφανος και Τσιμήτρης Τάκης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης αντιδήμαρχος κ. Λιακόπουλος Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Πούλιος Ιωάννης οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Φόλιος Διονύσιος και Μπαμπανίκας Νικόλαος ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύδνας Κολινδρού κ. Τουλούμπας Νικόλαος ο πρόεδρος της Τ.Κ Αγίου Σπυρίδωνα κ. Γκρίνιας Ηλίας και της Τ.Κ Δίου κ. Τσακνάκης Κων/νος, ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Κατσιούλας Απόστολος καθώς και ο ταμίας κ. Καριώτης Αθανάσιος, ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος, Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ημαθίας, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευόσμου – Κορδελίου, Σύλλογος Σαρακατσαναίων θεσ/νικης, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Φοιτητών θεσ/νικης, Συλλογος Σαρακατσαναίων Κιλκίς και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Λαγκαδά.
Πολλές ευχαριστίες εκφράζουμε ιδιαίτερα στους μεγάλους χορηγούς
που συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε:
1) Βιομηχανία Κρεάτων ΚΑΣΙΔΗΣ Α.Ε στη Λάρισα
2)CHICKIN ΚΑΛΑΪΤΖΗ στην Κατερίνη
3)Τα ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ Μπατζικώστα Χρήστου στο Δίον Πιερίας
4)ΤΗΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ «ΗΛΙΟΖΥΜΟ»
5) Ψητοπωλεία MARKI’S του κ. Τσακνάκη Γρηγόριου στη θεσ/νικη
6)Την Αρτοποιία ΚΑΤΕΛΑ στη Λεπτοκαρυά
7)Την εταιρία Κατεψυγμένων προϊόντων PRESTIGE FOODS
8) την αίθουσα δεξιώσεων ΘΕΑΜΑ
9) Τα είδη υγιεινής- υδραυλικά ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ Μάγδα στην Κατερίνη
10) Ψητοπωλείο MERCI του κ. Τσακνάκη Βαλάντη στη Θεσ/νίκη
11)Την εταιρία υγρών καυσίμων ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ στη Ν. Έφεσσο Πιερίας
12) υλικά οικοδομών του κ. Τουμαρά Δημητρίου στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας
13) Το S/M ΜΥΤΙΚΑΣ του κ. Κατσιούλα Απόστολου στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας
14) Το κοσμηματοπωλείο ΔΑΜΑΛΗ στην Κατερίνη
15) Το εργοστάσιο γεωργικών μηχανημάτων ΑΦΟΙ ΠΟΓΙΑΡΙΔΗ στην Κατερίνη
16) Το Φαρμακείο του κ. ΜΠΙΤΟΠΟΥΛΟΥ Στέφανου στην Κατερίνη
17) Το κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων ΣΥΜΩΝΗΣ & ΥΙΟΙ στη Ν. Έφεσος Πιερίας
18) Το κατάστημα DISCOUNT STORE ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ στην Κατερίνη
19) Το εργοστάσιο ζωοτροφών ΤΟΚΑΣ Α.Ε στην Καρίτσα Πιερίας
20) Το beach bar Gallaria στην παραλία του Ν. Παντελεήμονα Πιερίας
21) Την εταιρία ΠΡΟΒΑΤΟΤΕΧΝΙΚΗ στην Κατερίνη
22) Τα φυτώρια ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ στο Δίον Πιερίας
23) Κατάστημα ενδυμάτων CASUAL του κ. Μήτα Βασίλειου στη θεσ/νικη
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους μικρούς μας χορηγούς καθώς επίσης και τους δωροθέτες, των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Τους χορηγούς επικοινωνίας Ράδιο ΠΙΕΡΙΑ 104.2, Ράδιο ΟΛΥΜΠΟΣ 101.5, Ράδιο ΔΙΟΝΥΣΟΣ 89.2, Ράδιο ΜΑΝΟΣ 103.4, Ράδιο FOREVER 96.3, Ράδιο «ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ», τον τηλεοπτικό σταθμό Κεντρικής Μακεδονίας Atlas tv, τα ηλεκτρονικά μέσα lefteria.blogspot.gr,kolindrinamaslatia.blogspot.gr, kontariotissa.blogspot.gr, pieriasport-news.blogspot.gr, bikiropoulos.blogspot.gr, odigos-pierias.gr, kastania-pierias.blogspot.gr, olympiobima.gr, sylogossarakatsanaionpierias.gr, e-sarakatsanos.gr, enimerosipierias.blogspot.gr, neapierias.gr,
Χωρίς την στήριξη και την βοήθεια όλων αυτών, δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.
Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αλλά κυρίως να ευχαριστήσει όλους τους ανώνυμους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, χόρεψαν και διασκέδασαν, διατηρώντας το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Με τιμή το Δ.Σ του συλλόγου