Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

AGRAFA NEWS Η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και τα Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου Κρέντης














Με  θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Κρέντη Αγράφων, της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.



Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και την επομένη Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, αγιώνυμον ημέρα, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου που ήταν πλαισιωμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη Ιλαρίωνα Λιάσκο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων και εφημέριο της Ενορίας π. Ευάγγελο Φεγγούλη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγίου Βλασίου της Ι.Μ. Ναυπάκτου π. Π. Ζαβελώνα και τους εφημερίους Επισκοπής και Αγίου Βλασίου π. Νικόλαο Ριζογιάννη και π. Κων/νο Κοντογιώργο. 
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και στο θαυμαστό βίο του Αγίου Νεκταρίου, ευχόμενος προς όλους όπως ο Άγιος «της υπομονής» Νεκτάριος, που τόσα πέρασε στη ζωή του, να πρεσβεύει για την σωτηρία όλων μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλαν καλλίφωνοι ιεροψάλτες, ακολούθησαν τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας, ενός υπέροχου κτιρίου στο οποίο θα στεγαστούν όλες οι δράσεις της Ενορίας, «μετά τη Θεία Λειτουργία», όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του ο εφημέριος του χωριού. Ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους δωρητές  του έργου. , μίλησε για προσωπική κατάθεση ψυχής καθότι το Πνευματικό Κέντρο ήταν ένα έργο που οραματίσθηκε και δημιούργησε ο ίδιος και ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη του για την στήριξη στον αγώνα για την ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου και όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. .  
Ο Σεβασμιώτατος, συνεχάρη τον π. Ευάγγελο και τους συνεργάτες του στο Εκκλ. Συμβούλιο και ευχήθηκε κάθε καλό και ευλογημένο, για τις δραστηριότητες που θα στεγάζονται και θα φιλοξενούνται στο χώρο αυτό.   
Ο Δήμαρχος Αγράφων συνεχάρη με την σειρά του και αυτός τον εφημέριο και το Εκκλ. Συμβούλιο για την δημιουργία και λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου, του μοναδικού όπως είπε στον Δήμο Αγράφων και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Εκκλ. Συμβουλίου και του Δημιουργικού Εργαστηρίου.
Τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή του Αγίου Νεκταρίου και τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου στην Κρέντη, ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, οι Αντιδήμαρχοι Απόστολος Μάκκας και Λεωνίδας Τελώνης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Φεγγούλη, η Πρόεδρος του χωριού κ. Μαρία Βούρτσα – Μαρούλη, ο Στρατηγός ε.α. της ΕΛΑΣ Θ. Διαμαντής, άλλοι τοπικοί παράγοντες και πλήθος πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον μεγαλοπρεπή εορτάζοντα Ναό του Αγίου.

Για άλλη μια χρονιά, ο εφημέριος του χωριού και το Εκκλ. Συμβούλιο, προσέφεραν πλουσιοπάροχη την αγάπη τους και την Αβραμιαία φιλοξενία τους, τόσον προς τους ιερείς και τους άρχοντες του τόπου, όσο και προς τους προσκυνητές, με κέρασμα αγάπης στον αύλιο χώρο του Ναού, που ετοίμασαν με μεράκι και πολύ φροντίδα οι γυναίκες του χωριού.http://evrytanikovima.blogspot.gr/
Σχετικά άρθρα: