Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

AGRAFA NEWS Προτάσεις στη διαβούλευση για την λιμνη Κρεμαστων απο τον σύλλογο φιλων γεφυρας Μανωλη

Προτάσεις στη διαβούλευση για την λιμνη Κρεμαστων απο τον σύλλογο φιλων γεφυρας Μανωλη

  Προτάσεις στη διαβούλευση για την λιμνη Κρεμαστων δια μέσω του εκπροσώπου του Γρηγορη  Φερρα κατατέθηκαν στην Περιφερεια Στερεας Ελλαδας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Ξεκίνησαν οι προτάσεις για την διαβούλευση της αξιοποίησης της λιμνης Κρεμαστων.
     Ήδη είχαμε εποικοδομητικη συζήτηση με τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ευρυτανιας κ.Αριστειδη Τασιο και για θέματα επιπλέον που αφορούσαν το γεφυρι του Μανωλη.
      Ο συλλογος φιλων γεφυρας Μανωλη επι της της ουσίας αναφερει τις παρακάτω προτάσεις που απέστειλε στην περιφέρεια Στερεας Ελλαδας.
Αναφέρουμε ως εξής:
    1.Αξιοποιηση όλων των παραλίμνιων χωμάτινων δρόμων οπωσδήποτε με άσφαλτο γιατι χωρις αυτο προσέγγιση δεν υπάρχει.
    2.Χρηση τουριστικών επιβατικών πλοιαρίων με τις ήδη υπάρχουσες προβλήτες του Αγιου Βασίλειου,Αγιου Γεωργίου,Σιβιστας κλπ.Προτεινουμε η μεταφορά τους να γίνει αρχομένης της γεφυρας Επισκοπης με την προβλήτα Αγιου Βασίλειου με κατεύθυνση προς γεφυρα Μανωλη ως πρώτο αξιοθέατο και κατόπιν προς γεφυρα Ταταρνας,μοναστηρι Ταταρνας με την αξιοποίηση κατάλληλου μονοπατιού προς λιμνη,έπειτα νησάκι Αη-Νικολα με το κάστρο του Καρολου Τόκου και το ομώνυμο εκκλησακι Αη-Νικολα.Στη συνεχεια την εκπληκτική διαδρομη που θυμίζει εξωτικό περιβάλλον προς γεφυρα Τεμπλας.
     3.Η λιμνη Κρεμαστων δύναται να χρησιμοποιηθεί ως υδατοδρόμιο με τους κατάλληλους επενδυτές.
     4.Αξιοποιηση των ιαματικών λουτρών του φράγματος Κρεμαστων οπως και του εγκαταλελειμμένου οικισμού της ΔΕΗ Ορφανό ως ξενοδοχειακά καταλύματα.
     5.Χρηση κάμπινγκ κατόπιν άδειας σε τοποθεσίες οπως πλατανοδάσος Αγιας Βλαχερνας,Αγαλιανό,Μεγδοβα κοκ.
    6.Επενδυση στην ιχθυοκαλλιέργεια.
    7.Γενικοτερη χρήση εναλλακτικού τουρισμού με κέντρα ιππασίας,πεζοπορία αφου αξιοποιηθούν τα μονοπάτια,διαδυκτιακοι χάρτες που να αναγράφουν τα μονοπάτια της λιμνης.
   8.Τιποτε δεν ειναι ακατόρθωτο και μετα απο ολα αυτα οι εγκαταστάσεις ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και καταστημάτων στην περιοχή γύρω απο την λιμνη.
       Ως συλλογος φιλων γεφυρας Μανωλη που λειτουργούμε ανιδιοτελώς και πατριωτικά για την περιοχή μας καλούμε τους απανταχου συμπατριώτες μας να στηρίξουν την ανοικτή διαβούλευση για την αξιοποίηση της λιμνης που μέλλει να αλλάξει ολοκληρωτικά το καθεστώς της περιοχής μας
     μακριά απο τα οποια χρώματα κομμάτων και προσβλέποντας αποκλειστικά στο συμφέρον του τόπου."
                                                                                              Γρηγορης Φερρας