Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

AGRAFA NEWS Έκδοση των πρακτικών του 3ου Διεθνές Επιστημονικού Συνεδρίου Παρακαταθήκη για την Νεολαία μαςΈκδοση των πρακτικών του 3ου  Διεθνές Επιστημονικού Συνεδρίου Παρακαταθήκη για την Νεολαία μας
Η έκδοση των πρακτικών του 3ου Διεθνές Επιστημονικού Συνεδρίου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων ολοκληρώνεται, παίρνει σάρκα και οστά όπως είχαμε υποσχεθεί στο Οργανωτικό Συνέδριο που έγινε το Μάρτιο του 2017 στο Αγρίνιο αφού έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της έκδοσης από την περιφέρεια της Ηπείρου. Την επιμέλεια της έκδοσης του Βιβλίου έχει αναλάβει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης που ήταν και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του 3ου Επιστημονικού Συνεδρίου. Στιγμιότυπα από την συνάντηση κλιμακίου του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ, με τον κ Καψάλη Γ. στο τυπογραφείο ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ στα Γιάννενα.
Περισσότερες από 25 εισηγήσεις από εξαίρετους επιστήμονες με θεματολογία σχετική με τον αξιακό χώρο, τα εικαστικά μας έργα, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, την οικονομική οργάνωση, τα γεναιολογικά δέντρα, την πορεία και την προοπτική στον χώρο των μουσείων, η συμβολή του έντυπου και περιοδικού τύπου των συλλόγων, ιδεολογική και συμβολική συγκρότηση της Σαρακατσάνικης χορευτικής ταυτότητας, το γλωσσικό ιδίωμα, το δίκαιο των Σαρακατσαναίων, την ενδυμασία και γενικότερα αναλύθηκαν οι πτυχές της ιστορίας των Σαρακατσαναίων. Ένα βιβλίο που θα γίνει αντικείμενο μελέτης για τις επόμενες γενιές επιστημόνων.