Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

AGRAFA NEWS Λύκος με απειλητικές διαθέσεις εναντίον αγρότη στα Κύμινα Θεσσαλονίκης


Τα ζουλάπια του βουνού εδώ και καιρό έχουν κατέβει από το βουνό, διότι δεν φοβούνται τον άνθρωπο, δεν τον συναντούν στα βουνά, με κοπάδια
( εν δυνάμει θημάτατα) και ποιμενικούς, κι έχουν μεταβληθεί οι ρόλοι της φύσης! Στο βουνό βλέπουν μόνο κυνηγόσκυλα, που είναι εύκολη λεία!
Προχωρώντας στα οροπέδια αρχικά και μετά στους κάμπους χαμηλότερα δεν βρίσκουν αντιδράσεις, ο άνθρωπος δεν κρατάει πια ποιμενόξυλα και δεν περιβάλλεται πια από ποιμενόσκυλα, αλλάζουν οι κυνηγετικές συνήθειες...

Την Κυριακή 26/2/17 ο Μενέλαος Μυγδαλιάς συνάδελφος και αγρότης πήγε στην περιοχή του   Αγίου Νεκταρίου (Δήμου Χαλάστρας), στα Κύμινα, στην θέση εκκλησιαστικά για να οργώσει τα χωράφια του. Εκεί λοιπόν και κατά τις 16.00 το απογευματάκι είχε μια "επίσκεψη" που μάλλον θα του μείνει κυριολεκτικά αξέχαστη !!!
Ενώ λοιπόν ήταν επάνω στο τρακτέρ του και όργωνε είδε από μακρυά ένα ζώο να έρχεται τρέχοντας προς το μέρος του, δεν έδωσε και ιδιαίτερη σημασία καθώς στην αρχή πίστεψε πως ήταν σκύλος.
Το ζώο ωστόσο πλησίαζε ακάθεκτο και σύντομα διαπίστωσε πως επρόκειτο για λύκο, ο οποίος σταμάτησε στα πέντε (5) μέτρα από το τρακτέρ ενώ η μηχανή του δούλευε ακόμα και τον παρακολουθούσε.
Αφού πέρασε λίγη ώρα με τον έναν να παρατηρεί τον άλλον, ο Μενέλαος σκέφτηκε πως αν έβγαινε από την καμπίνα και κατέβαινε κάτω σίγουρα ο λύκος θα τρόμαζε και θα έφευγε τρέχοντας. Αυτό όμως τελικά δεν αποδείχτηκε και τόσο καλή ιδέα γιατί μόλις άνοιξε την πόρτα της καμπίνας και πάτησε το πόδι του στα πρώτα σκαλοπάτια ο λύκος όχι μόνο δεν τράπηκε σε φυγή αλλά άρχισε να γρυλίζει και να δείχνει τα δόντια του όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.
Ο Μενέλαος τότε πολύ σοφά επέλεξε να παραμείνει στην θέση του εντός της καμπίνας και να συνεχίσει να τον φωτογραφίζει. Η όλη συνάντηση κράτησε πάνω από μια ώρα και ο λύκος υποχώρησε μόνο όταν ο Μενέλαος άρχισε τα έντονα κορναρίσματα και τις αγριοφωνάρες .....
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr  http://www.ihunt.gr