Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

AGRAFA NEWS Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων του Νομού Λάρισας ''Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'', συγχαίρει θερμά τους ιθύνοντες της διοργάνωσης του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ειδικότερα τον «Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρόμερου Ευρυτανίας» και φυσικά την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ).

25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Σαρακατσαναίων
"Λένε οι παλιοί ότι …. όταν ο Θεός έφτιαχνε τον κόσμο, πήρε μια χούφτα από χώμα και το πέρασε σε σήτα. Το εύφορο πέρασε από αυτήν και έγιναν οι κάμποι, οι πέτρες και τα χοντράδια έπεσαν στη γη και γεννήθηκαν τα Άγραφα."
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων στις 17, 18 και 19 Μαρτίου 2017, στην πόλη του Αγρινίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων του Νομού Λάρισας ''Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'', συγχαίρει θερμά τους ιθύνοντες της διοργάνωσης του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ειδικότερα τον «Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρόμερου Ευρυτανίας» και φυσικά την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ).
Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρόμερου Ευρυτανίας, κ. Κων/νο Αλεξάκη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του για την άψογη φιλοξενία που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου της διοργάνωσης και αισθανόμαστε την ανάγκη να τους ευχηθούμε καλή δύναμη στη διαρκή ενασχόλησή τους με το σύλλογο.
Σαφώς δεν παραλείπουμε να ευχαριστήσουμε και τον πρώην πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρόμερου Ευρυτανίας, κ. Απόστολο Καραγκούνη.
Ο Σύνδεσμός μας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» με το δυναμικό «παρών» του, με την παρουσία του Προέδρου του, των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, την επιτροπή νεολαίας του Συνδέσμου, καθώς και του χοροδιδασκάλου του, συμμετείχε ενεργά και με απόλυτη θέρμη στο Συνέδριο.
Ειδικότερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης τις πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά την ημέρα παράθεσης των έξι (6) συνολικά εισηγήσεων των προταθέντων συλλόγων που ανέλαβαν την προετοιμασία τους και παρουσίασή τους ενώπιον όλων των παρευρισκομένων, ο Σύνδεσμός μας με εισηγήτρια την Αντιπρόεδρο αυτού κ. Αλεξάνδρα Φιλοκώστα, παρουσίασε με απόλυτο σεβασμό στο θεσμό της διοργάνωσης εισήγηση με θέμα το «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ», τα αίτια της αποδυνάμωσης του θεσμού του Πανελληνίου Ανταμώματος, λόγω μη προσέλευσης κόσμου και φυσικά την αντιμετώπιση του προβλήματος της αποδόμησης του θεσμού με ταυτόχρονη πρόταση λύσεων για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του ιερού αυτού θεσμού, όπως αναλυτικά παρατέθηκαν από την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου.
Επίσης μετά το πέρας της διαδικασίας παρουσίασης όλων των εισηγήσεων και στον ελεύθερο χρόνο που διατέθηκε για διατύπωση απόψεων από τους παρευρισκόμενους, παρενέβη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Παναγιώτης Κατσαρός ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιδιαιτέρως μεγάλη σημασία του οργανωτικού συνεδρίου, την αδικαιολόγητη και λυπηρή σε όλους μας απουσία από αυτό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΣ, την απουσία των Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων Συλλόγων, χοροδιδασκάλων των αντίστοιχων συλλόγων, καθώς και την απουσία των Σαρακατσάνων τραγουδιστών και τόνισε την ανάγκη της πλήρους συμμετοχής όλων αφού πρόκειται για ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ στο οποίο έχουμε όλοι μας την ηθική υποχρέωση να είμαστε παρόντες!
Επιπλέον θα θέλαμε να απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων του Νομού Θεσσαλονίκης "Η Ένωση" που επιλέχθηκε προκειμένου να αναλάβει την διεξαγωγή της διοργάνωσης του 26ου Οργανωτικού Συνεδρίου Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του συλλόγου, ήτοι στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης.