Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

AGRAFA NEWS ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ Χωρίς οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και χωρίς βελτίωση των υποδομών των υγειονομικών μονάδων, οι ελλείψεις σε γιατρούς συνεχώς θα αυξάνονται στην Ευρυτανία.

ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ....
Χωρίς οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και χωρίς βελτίωση των υποδομών των υγειονομικών μονάδων, οι ελλείψεις σε γιατρούς συνεχώς θα αυξάνονται στην Ευρυτανία.
Το έχουμε πεί δεκάδες φορές χωρίς να εισακουστούμε, το ξαναλέμε και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.
Για του λόγου το αληθές, διαβάστε τι γίνεται σε άλλες περιοχές όπως στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το έξτρα κίνητρο των 450 ευρώ που δίνει στους γιατρούς που θα πάνε στα νησιά.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς για την κάλυψη θέσεων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Κίνητρα για 32 ακόμη θέσεις ιατρών ειδικότητας παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων, των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.
Το ύψος της αποζημίωσης ανά μήνα ανέρχεται σε 450 ευρώ (επιπλέον της μισθοδοσίας του Υπουργείου Υγείας) για όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Το σύνολο των ιατρών που θα αποζημιώνονται, ανέρχεται σε 85, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήδη υπηρετούν 20 αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι εισπράττουν την αποζημίωση.
Προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των γιατρών στα νησιά, στην περίπτωση που δεν υπάρχει εγγεγραμμένος στον κατάλογο ιατρός, ο οποίος κατέχει την αιτούμενη ειδικότητα (Παθολόγος ή γενικής Ιατρικής), πλέον δίνεται η δυνατότητα μετατροπής της ειδικότητας σε άλλη, για την οποία υπάρχει υποψήφιος στον πίνακα των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν υφίσταται περιορισμός στην ειδικότητα των ιατρών που επιθυμούν να στελεχώσουν τις δομές υγείας των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ότι η αποζημίωση θα χορηγηθεί σε όλες τις κλινικές και εργαστηριακές ειδικότητες, (Παθολογικές και Χειρουργικές) που θα εργαστούν ως επικουρικοί, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Για την πλήρωση των 32 θέσεων επικουρικών γιατρών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Εντεταλμένος για Θέματα Υγείας, Νίκος Καραμαρίτης, έχει ήδη αποστείλει έγγραφο με την μορφή του επείγοντος, σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, για να ενημερώσουν τα μέλη τους που επιθυμούν να υπηρετήσουν στις υγειονομικές μονάδες των νησιών.