Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς συνεδριάζει στα Άγραφα


 (01/08/2016)  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσει την 13η τακτική συνεδρίασή του, για πρώτη φορά στο χωριό Άγραφα την πρώτη Αυγούστου, στο δημαρχείο του τέως Καποδιστριακού Δήμου Αγράφων, παρουσία του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη και όλου του σώματος. Για την επιτυχία αυτή πιστώνεται ο περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης, ο οποίος ακούραστα δίνει το παρών σε κάθε πρόβλημα ή εκδήλωση που αφορά στον τόπο μας και εμείς οι Αγραφιώτες και η ιστοσελίδα μας www.agrafiotis.gr τον ευχαριστούμε θερμά.

   Ο κ. Τσιτσάνης από τον Μάρτη του 2016 με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη, την πρόεδρο του συμβουλίου, τον αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Αγράφων, έπεισε το συμβούλιο της περιφέρειας να συνεδριάσει στην πιο δύσβατη περιοχή της Δυτικής Ευρυτανίας, σε μια προσπάθειά του να δείξει την καθαρότητα της περιοχής, τον πολιτισμό της αλλά και τα προβλήματά της.
   Η πρώτη ημερομηνία πραγματοποίησης του συμβουλίου είχε οριστεί για τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, αλλά με απόφαση του οργάνου, η συνεδρίαση μετατέθηκε μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
   
Χρήσιμα τηλέφωνα:
    Η πρόεδρος του περιφερεικού συμβουλίου Στερεάς  κ. Παπαναστασίου Μήνα   6973-010021
    Ο Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής
    Τηλ: 2237351318
    Fax: 2237351313
    Email: babalistheodoros@gmail.com 
    Προφίλ fbk:www.facebook.com/babalistheodoros
   Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγράφων Δημήτρης Γατής - τηλ: 6972468897
   Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγραφιωτών Αγράφων Ευρυτανίας Φάνης Λόζος  (6972-823771) ta_agrafa@yahoo.com   

Καρπενήσι 29/3/2016

       Προς :
      1. κ. Μπακογιάννη Κώστα
       Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , Λαμία
      2. κ. Παπαναστασίου Μήνα 
      Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας
       Κοινοποίηση:
      1. κ. Τασιό Άρη, Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Καρπενήσι
      2. κ. Μπαμπαλή Θεόδωρο, Δήμαρχο Αγράφων, Κερασοχώρι
 Κύριε Περιφερειάρχη
 Ως Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας αλλά και ως δημότης του Δήμου Αγράφων θα ήθελα να προτείνω τόσο σε σας, όσο και στην κυρία Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σας να πραγματοποιηθεί ένα Περιφερειακό Συμβούλιο στο Δήμο Αγράφων και συγκεκριμένα στο χωριό Άγραφα, έδρα του τέως καποδιστριακού Δήμου Αγράφων. 
 Ο καταλληλότερος χρόνος για την υλοποίηση του αιτήματος αυτού, που είναι εξάλλου και επιθυμία όλων των Αγραφιωτών, είναι το καλοκαίρι, λόγω των καιρικών συνθηκών. 
 Πολλές φορές, κ. Περιφερειάρχη, έχετε δείξει εμπράκτως την ευαισθησία σας στην τοπική ιστορία της κάθε περιοχής. Ευρυτάνας ο ίδιος, γνωρίζετε πολύ καλά την προσφορά των Αγραφιωτών στον αγώνα για την απελευθέρωση με πρωταγωνιστή των Αντώνη Μακρυγιάννη, το “λιοντάρι των Αγράφων και της κλεφτουριάς” , γνωστό ως Κατσαντώνη αλλά και την παιδεία με τη Σχολή του Γένους ή Ελληνομουσείο Αγράφων που λειτουργούσε από το 1660 μέχρι το 1780 στα Βραγγιανά Αγράφων.
 Πέραν όμως της συμβολής των Αγραφιωτών στους αγώνες και τα γράμματα, η απείρου φυσικού κάλλους περιοχή, ως γνωστόν τρίτη καθαρότερη στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία της Unesco, θα αποζημιώσει, τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και όλους όσους την επισκεφτούν.

       Με μεγάλη εκτίμηση 
       Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης  tsitsanislampros@hotmail.com 
      Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας

Ανακοίνωση περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

"Σας ενημερώνουμε ότι, όπως ανακοινώθηκε στη χτεσινή 12η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα λάβει χώρα στα Άγραφα Ευρυτανίας, βάσει της αριθμ.119/04-07-2016 Απόφασης που ελήφθη, τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016 αντί για τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, μετατιθέμενη δηλαδή χρονικά κατά μια (1) εβδομάδα σε σχέση με το υπ’ αριθμ. πρωτ.531/5-10-2015 Χρονοδιάγραμμα Συνεδριάσεων."