Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Mε επιτυχία το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων
H  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων θέλοντας να τηρήσει τις παραδόσεις της αλλά και να τις μεταλαμπαδεύσει στην νέα γενιά διοργάνωσε και φέτος τριήμερες εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν σήμερα το μεσημέρι.

Το φετινό Αντάμωμα, όπου ήταν αφιερωμένο στο τρίπτυχο της δημιουργίας και της αναγέννησης «Συνεννόηση- Συλλογική προσπάθεια- Ομοψυχία» ξεκίνησε προχθές με το 5ο Φεστιβάλ της Νεολαίας και χθες με επίκεντρο την νεολαία, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με αγώνες ποδοσφαίρου (τόπκα) 5χ5 με νέους αλλά και παιδικά τμήματα και βιωματικά δρώμενα από τη ζωή και την ιστορία των Σαρακατσαναίων, όπου εντυπωσίασε το «Σαρακατσάνικο Καραβάνι».

Σήμερα στην κορύφωση των εκδηλώσεων με χορευτικά από όλη την Ελλάδα όπου με δρώμενα, αθλοπαιδιών, χορούς, έκλεισε το τριήμερο εκδηλώσεων.


Προηγήθηκε η προσφώνηση της ημέρας Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γεώργιο Μουτσιάνα αφιέρωμα από Κω/νο Ζιαζιά Στρατηγό εα Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, απονομή βραβείων σε 2 αριστούχες μαθήτριες από τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Γεώργιο Μπασδάνη, «χορός γερόντων», «τρανός χορός» και χορός για όλους.Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε και ο Γ. Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Μιχάλης Μπαγιώτης.trikalanews.gr