Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


logo_sylogou
                                                   

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ  ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ  
Συγκεκριμένα  
Σε μια πιθανά αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, υπό την επίβλεψη της Τρόικας, αυτό που θα μετρήσει είναι η παραγωγικότητα των μονάδων υγείας.
Όλες οι μονάδες υγείας κρατούν στοιχεία με τους ασθενείς που εξυπηρετούν. Στην Δυτική Ευρυτανία από τη στιγμή που  άφησαν κενά τα Περιφερειακά Ιατρεία, το Πολυδύναμο Γρανίτσας και την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, ο κόσμος μη έχοντας άλλη επιλογή, καταφεύγει στο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου και στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Ελάχιστοι πλέον πηγαίνουν στο Καρπενήσι.
Αν δεν ξυπνήσουν οι πάντες, κι όταν θα γίνει η αναδιάρθρωση, και τα στατιστικά στοιχεία θα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ίσως θα είναι πολύ αργά να διασωθεί το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και να παραμείνει ως έχει το Νοσοκομείο Καρπενησίου .
Μην έχετε καμιά αμφιβολία, η εγκατάλειψη και η ερημοποίηση της Δυτικής Ευρυτανίας αν συνεχισθεί, θα συμπαρασύρει και αυτούς που ζούν πέρα από το Μέγδοβα.
Συνεπώς οι ασκούντες διοίκηση αλλάξτε επειγόντως μυαλά και τακτική. Αφήνοντας μια περιοχή χωρίς  υγεία, παιδεία, αστυνόμευση, πυρασφάλεια και χωρίς καμία αναπτυξιακή δραστηριότητα, το κόστος θα το υποστούμε όλοι οι Ευρυτάνες.