Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Παρουσία κ.κ. Γεωργίου τελέστηκε η Τιμητική Εκδήλωση στη μνήμη του Κώστα Βελή στο ΚερασοχώριΚερασοχώρι, 10 Μαΐου 2016ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 10 Μαϊου, με λαμπρότητα τελέστηκε η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Κερασοβίτη αρματολού και ήρωα Κώστα Βελή, με αφορμή το συμπλήρωση των 195 χρόνων ελεύθερης πατρίδας, από τότε που ο Κώστας Βελής στις 10 Μάη 1821 κήρυξε την επανάσταση για την πατρίδα. Η τελετή διοργανώθηκε από το Δήμο Αγράφων  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Απόστολος Μάκκας, κ. Κωνσταντίνος Τάκης και κα Βασιλική Φεγγούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου κ. Ιωάννης Κραβαρίτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος Τ.Κ. Κερασοχωρίου κα Μαρία Μαρούλη, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών, οι σχολικές μονάδες ΤΚ Κερασοχωρίου και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή ο οποίος απουσίαζε εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων για θέματα του Δήμου στην Αθήνα,  ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Κωνσταντίνος Τάκης. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Λάμπρο Τσιτσάνη και από τον Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Κερασοβιτών «το Καραούλι» κ. Χρήστο Χρυσικό. Αναγνώσθηκε το χαιρετιστήριο μήνυμα του Συλλόγου Ευρυτάνων Chicago και οι ομιλίες έκλεισαν με τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κρέντης κ. Ιωάννη Γούδα.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με πατριωτικούς και εκκλησιαστικούς ύμνους, από την Παραδοσιακή  Βυζαντινή Χορωδία «Η Αγία Σκέπη», υπό τη διεύθυνση της κας Τασολάμπρου Χρυσούλας, και ολοκληρώθηκε με την επίδειξη παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Κερασοχωρίου.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι» και η δημοτική αρχή Αγράφων, ξενάγησαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη στους Ι.Ν. της ΤΚ Κερασοχωρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ανάδειξη των θρησκευτικών κειμηλίων  της περιοχής.