Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Κωστής Χατζηδάκης - Ενημερωτικό δελτίο, ΑπρίλιοςΥπόθεση ΔΝΤ: Θεατρική παράσταση της κυβέρνησης για να καλύψει το πακέτο μέτρων με τα 5,5 δις

Υπόθεση ΔΝΤ: Θεατρική παράσταση της κυβέρνησης
για να καλύψει το πακέτο μέτρων με τα 5,5 δις


«Στην υπόθεση του ΔΝΤ η κυβέρνηση παίζει μία κακόγουστη θεατρική παράσταση για να καλύψει το πακέτο μέτρων 5,5 δις ευρώ που έρχεται» δήλωσε, μεταξύ των άλλων ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
«Αν η κυβέρνηση δεν θέλει το ΔΝΤ και του Τσίπρα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει ας του πούνε να φύγει. Αλλά αμέσως άρχισαν πάλι διαπραγματεύσεις. […] 
To πακέτο μέτρων 5,5 δις ευρώ είναι πολύ μεγάλο για να κρυφτεί πίσω από τη θεατρική παράσταση με το ΔΝΤ».
Συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε
Δηλώσεις Κωστή Χατζηδάκη σε Αντ1 και Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

«Η Ευρώπη», σημειώνει ο Κωστής Χατζηδάκης σε άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, «όλα αυτά τα χρόνια υπερηφανευόταν ότι ήταν μια ήπια υπερδύναμη (soft superpower). Στην πραγματικότητα, αν δεν αλλάξει η κατάσταση λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, κινδυνεύει να γίνει ο καρπαζοεισπράκτορας των επιλογών άλλων μεγάλων δυνάμεων, επιμέρους κρατών μελών της ή των ίδιων των εξελίξεων σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή
Τι θέλω να πω; Πως δεν έχει άλλα περιθώρια από το να οδηγηθεί μέσα από αυτή την κρίση σε μια πραγματικά κοινή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου, αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, αλλά και μια κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας. Αν δεν το κάνει, φοβάμαι ότι περιστατικά όπως αυτά της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες θα είναι μόνο η αρχή». διαβάστε όλο το άρθρο >>


 


Τον κίνδυνο να μείνει το «πακέτο Γιουνκέρ» κενό γράμμα για την Ελλάδα, επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στην Βουλή, κατά την συζήτηση της Ερώτησης που είχε υποβάλλει προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σταθάκη για τη μηδενική αξιοποίηση του «πακέτου Γιουνκέρ» από την κυβέρνηση. 
O Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι παρά το οξύτατο πρόβλημα που έχουμε στις επενδύσεις η κυβέρνηση δεν έχει αγγίξει ούτε ένα ευρώ από το πακέτο Γιουνκέρ! Ενώ προχωρούν 200 έργα που αφορούν το 24% του πακέτου Γιουνκέρ, η Ελλάδα είναι μέσα στις 6 χώρες που δεν υπέβαλε κανένα έργο. Το «πακέτο Γιουνκέρ» χρειάζεται μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων και χωρίς ικανοποιητική λειτουργία των τραπεζών και εμπιστοσύνη των αγορών υπάρχει κίνδυνος να μείνει κενό γράμμα.
Η Ερώτηση-καταγγελία του Κωστή Χατζηδάκη για τη μηδενική αξιοποίηση του «πακέτου Γιουνκέρ» 
"To πακέτο μέτρων 5,5 δις ευρώ που φέρνει η κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλο για να κρυφτεί πίσω από τη θεατρική παράσταση με το ΔΝΤ."
twitter-white @K_hatzidakis

Μετά τη συγκρότηση του 7μελούς Συμβουλευτικού Σώματος και τον ορισμό των υπευθύνων των πέντε μεγάλων θεματικών ενοτήτων για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνονται 35 στελέχη που αναλαμβάνουν το συντονισμό αντίστοιχων ομάδων εργασίας του προγράμματος.
Για το θέμα αυτό ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη στελέχωση των ομάδων που θα εργαστούν για την κατάρτιση του νέου κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ανακοινώνουμε τα ονόματα 35 συντονιστών των ομάδων εργασίας που δημιουργούνται στις πέντε μεγάλες θεματικές ενότητες του προγράμματος (Ανάπτυξη - Αξιοκρατία - Αριστεία - Αξιοπιστία - Αλληλεγγύη). Πρόκειται κατά κύριο λόγο για νέους ανθρώπους, που έχουν διακριθεί επιστημονικά και επαγγελματικά.