Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Στην Εκδήλωση «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» στο Αγρίνιο, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Απόστολος Μάκκας




Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση μνήμης για την  Παναγία της Επισκοπής, στο Αγρίνιο από την Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, όπου το παρόν έδωσε εκπροσωπώντας το Δήμο Αγράφων, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μάκκας.
Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τα 50 έτη από τότε που η περιοχή αλλά και η Παναγία της Επισκοπής κατακλίσθηκαν από τα νερά της Τεχνητής Λίμνης Κρεμαστών, αλλά και το τέλος μιας επίπονης, γόνιμης, μελετητικής και συγγραφικής πορείας του Αρχιμανδρίτη Δαμασκινού που έκανε έργο ζωής την έρευνα και την Ιστορική Απεικόνιση του Μνημείου της Παναγίας της Επισκοπής.

            Σε χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Α. Μάκκας τόνισε ότι «Η σημερινή ημέρα, αποτελεί ημέρα μνήμης για την περιοχή του Δήμου Αγράφων και της θρησκευτικής του κληρονομιάς. Είναι μια μέρα που οφείλουμε να  σηματοδοτήσει την αρχή  για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής της Λίμνης Κρεμαστών και την ανάδειξη των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων μας. Μεταξύ αυτών, το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο από την Παναγία της Επισκοπής - το ιερό τέμπλο της, το οποίο εκτίθεται στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, θα μπορούσε να εκτίθεται στο Δήμο Αγράφων ώστε να αναδειχθεί και να αναδείξει την ιστορικότητα και την  ομορφιά της περιοχής μέσω της αύξησης της επισκεψιμότητας που μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε».