Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

O Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Μαρτίου την 14η ετήσια ανοιξιάτικη αντάμωσή του στο κέντρο New York.


Παρά τις άσχημες οικονομικές και καιρικές συνθήκες, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η γνήσια σαρακατσάνικη ορχήστρα, το καλό φαγητό και ποτό, το αφιέρωμα στην καταγωγή και την ιστορία των Σαρακατσαναίων, στα αγραφιώτικα βουνά, αποτέλεσαν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για μια όμορφη, γεμάτη κέφι, βραδιά.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση σήμανε και την έναρξη των προετοιμασιών για το 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Σε ένα χρόνο από τώρα ο Σύλλογος Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας έχει αναλάβει να φιλοξενήσει στην πόλη μας ένα τριήμερο σημείο αναφοράς για τους Σαρακατσάνους, και όχι μόνο, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα στο Αγρίνιο. Στο εγχείρημα αυτό σημαντική θα είναι η συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δημάρχου Αγρινίου και του Δημάρχου Αγράφων.
Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη και τη στήριξή σας.
Μόνο τότε διατηρείται ζωντανή η παράδοση και η ταυτότητα ενός τόπου, όταν υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν, σέβονται και προσπαθούν.
Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε κάθε χρόνο!