Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Εκδηλώσεις στη μνήμη των πεσόντων Αγραφιωτών σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Αγράφων




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                           
Γραφείο Δημάρχου








Τηλ: 2237351318                              Κερασοχώρι, 28 Οκτωβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στην πλατεία Κερασοχωρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκδήλωση τιμής στους πεσόντες Αγραφιώτες κατά το έπος 1940 – 1941 με αφορμή τον εορτασμό του «ΟΧΙ».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έπειτα από την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε, περιλάμβανε την εκφώνηση ονομάτων των πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος 1940-1941 από μαθήτρια Γυμνασίου, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη τους και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και από τους υπόλοιπους επισήμους προσκεκλημένους. Εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, και ύστερα ο εθνικός ύμνος από τη μαθητική κοινότητα. Η εκδήλωση έλαβε τέλος με την παρέλαση της μαθητικής κοινότητας.
Να σημειώσουμε ότι η εκφώνηση των ονομάτων των πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος 1940 – 1941 από όλα τα χωριά του Δήμου Αγράφων, έγινε για πρώτη φορά στην εθνική εορτή του «ΟΧΙ» ύστερα από εβδομήντα πέντε (75) έτη.

Το  παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεωργίου Νικόλαος, κ. Απόστολος Μάκκας, κ. Κωνσταντίνος Μάκκας, και Γεώργιος Τρίκκας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Ηλίας Πολύζος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας (T.K.) Κερασοχωρίου κα Μαρία Μαρούλη, το πνευματικό Κέντρο Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Κρέντης και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα Κρέντης – Κερασοχωρίου.
Αντίστοιχος εορτασμός πραγματοποιήθηκε και στις Τ.Κ.  Αγράφων, Γρανίτσας, Δυτ. Φραγκίστας και Ραπτοπούλου.
Τη δημοτική αρχή στην Τοπική Κοινότητα Αγράφων εκπροσώπησε  η Αντιδήμαρχος κα Βασιλική Φεγγούλη και ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Κίτσιος. Στην Τ.Κ. Γρανίτσας την εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Κατσιάδας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Παπαδημητρίου και Στέφανος Τσιαμάκης. Στην Τ.Κ. Ραπτοπούλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Τσιάμης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Ευαγγελοκώστας, Παναγιώτης Ξυραφάκης και Παναγιώτης Φλώτσιος ενώ στην Τ.Κ. Δυτ. Φραγκίστας παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευθύμιος Κολοκύθας και Λεωνίδας Τελώνης.