Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Άρη Τασιού με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταράκα για τα κοινά ζητήματα των δύο Νομών




    
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Καρπενήσι 20/10/2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων των Περιφερειακών Αρχών Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τρίτη, συνάντηση του κ. Τασιού με την κ. Σταρακά στην Αιτωλοακαρνανία, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων των δυο Νομών.


Στην εν λόγω συνάντηση αναπτύχθηκαν κυρίως θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας που απασχολούν τους δύο όμορους Νομούς.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα απαραίτητα έργα οδοποιίας που πρέπει να προγραμματιστούν στα σύνορα των δύο Νομών και άπτονται στην αρμοδιότητα των Αντιπεριφερειών (στον Αγαλιανό, στην Άμπλιανη, στον Ψηλό Σταυρό, στο Λαμπίρι, στο Νέο Αργύρι), αλλά και οι από κοινού προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών στη γέφυρα της Τέμπλας και το ενδεχόμενο κατασκευής νέας γέφυρας, με την εύρεση σχετικής χρηματοδότησης.

Επίσης, μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε και η αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών με την εφαρμογή της σχετικής εγκεκριμένης μελέτης και το χρονοδιάγραμμα που πρέπει από εδώ κα πέρα να ακολουθηθεί.

Τέλος συντονισμός δράσεων και ενεργειών αποφασίστηκε και για τα θέματα πολιτικής προστασίας ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.