Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Νίκος Δένδιας στον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό Δηλώσεις με πολιτικό στίγμα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπόμνημα στον πρώην Υπουργό Νίκο Δένδια είχε την ευκαιρία να καταθέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στο Καρπενήσι την περασμένη Παρασκευή.

Εμμένοντας στα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρυτανία, ο κ. Τασιός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οδική πρόσβαση του νομού, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας, την ανεργία και την αναγκαιότητα ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και αξιοποίησης της Λίμνης των Κρεμαστών.


Σε πρώτο πλάνο έθεσε δε τις φυσικές καταστροφές και την αδυναμία του κεντρικού κράτους να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα, δεδομένου ότι η Ευρυτανία για την αποκατάσταση των ζημιών δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ.

Ο κ. Τασιός, αναγνώρισε το  σημαντικό έργο το οποίο έχει επιτελέσει ο κ. Δένδιας από τις θέσεις ευθύνης τις οποίες έχει βρεθεί, μην παραλείποντας να τον ευχαριστήσει για τη σπουδαιότητα που απέδωσε σε έργα που αφορούσαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Δένδια και ενόψει τον εκλογών, ο κ. Τασιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστώ θερμά τον κ. Δένδια που μας επισκέφθηκε. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία πολύ παραγωγική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την Ευρυτανία. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές και του εξέφρασα τη στήριξή μου.Γιατί εμείς είμαστε μια Περιφερειακή Αρχή που έχει μάθει να συνθέτει απόψεις και να επιδιώκει την συναίνεση και την συνεργασία των περιφερειακών παρατάξεων σε όλα τα επίπεδα, για όλα τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Είμαστε μια περιφερειακή αρχή που λειτουργεί πέρα και πάνω από κόμματα και που δίνει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των δύσκολων αυτών καιρών. Το ίδιο ήρθε η ώρα να γίνει και σε εθνικό επίπεδο. Ως νέος άνθρωπος που ζω με την οικογένειά μου σε αυτόν εδώ τον τόπο θέλω να σας πω, ότι «φτάνει πια»! Από το 2009 μέχρι σήμερα η χώρα έχει αλλάξει 4 Πρωθυπουργούς  και 7 Υπουργούς Οικονομικών. Έχουμε δε κάνει 9 εκλογικές αναμετρήσεις. Δηλαδή κατά μέσο όρο κάνουμε εκλογές σχεδόν κάθε 7μηνο. Είναι να αναρωτιόμαστε αν έχει κανείς πραγματικά σκοπό να κυβερνήσει. Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο ότι αν δεν βρεθεί τρόπος οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους δύσκολα θα βγούμε από αυτήν την κρίση.
Πρέπει να τοποθετήσουμε τις δυνάμεις στον πολιτικό χάρτη με τέτοιο τρόπο, ώστε την επόμενη ημέρα να αναγκαστούν να συνεργαστούν. Και δεν εννοώ συνεργασία σαν αυτή που είδαμε το τελευταίο 7μηνο, αλλά συνεργασία σε μια βάση σταθερής διακυβέρνησης με ορίζοντα 4ετίας. Απαντάμε λοιπόν στις συνθήκες και τις επιταγές των καιρών στηρίζοντας εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που εγγυώνται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και δεν απορρίπτουν την συνεργασία και την συγκυβέρνηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Οι έλληνες πολίτες είμαι βέβαιος ότι θα πάνε στις κάλπες πιο συνειδητοποιημένοι, δίνοντας την εντολή σε εκείνον που τους λέει την αλήθεια και τους τάζει τα λιγότερα, όπως η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση»