Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΚΩΤΣΙΑ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

. Μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου από την πλειοψηφία της Βουλής, ό,τι και αν λέγεται από τα κομματικά επιτελεία που ψήφισαν το μνημόνιο, για παράλληλα προγράμματα, ισοδύναμα μέτρα, εναλλακτικές πολιτικές, αποφυγής επώδυνων αποφάσεων που έχουν προβλεφτεί και έχουν συμφωνηθεί αγγίζουν τα όρια της πολιτικής απάτης η της αφέλειας για τους τυχόν καλοπροαίρετους.
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι βεβαίως αν θα εφαρμοστεί το μνημόνιο από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Ν. Δημοκρατία και τα κόμματα δορυφόρους (ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ,ΑΝΕΛ) που είναι πρόθυμα να μπουν σε όποια κυβέρνηση, αλλά η ίδια η εφαρμογή των μνημονίων που όπως και τα δύο προηγούμενα οδήγησαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται.
Θεωρώ ότι μετά την συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται πλέον ακίνδυνος προνομιακός συνομιλητής των δανειστών και για ένα χρονικό διάστημα προτιμότερος για μια κυβέρνηση που θα επιβάλουν στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του μνημονίου. Τη Νέα Δημοκρατία, έτσι και αλλιώς να την έχουν στο χέρι και πάντα διαθέσιμη.


Στο δημοψήφισμα τις 5 του Ιούλη ο Ελληνικός λαός κόντρα σε όλους και σε όλα αντέταξε ένα περήφανο και στεντόρειο ΟΧΙ στα μνημόνια, στην υποταγή, την ταπείνωση, την οικονομική διάλυση και υποδούλωση της χώρας μας. Στην πορεία προς τις εκλογές τις 20 του Σεπτέμβρη προσπαθούν να μας πείσουν ότι "το μνημόνιο, αντιμνημόνιο είναι ξεπερασμένο πολιτικά και δεν υπάρχει άλλος δρόμος", μας ζητούν να διορθώσουμε την ψήφο μας επιλέγοντας στα πλαίσια των μνημονικών πλέον κομμάτων το ποιός θα εφαρμόσει καλλίτερα το μνημόνιο στο οποίο έχουν δέσει τη χώρα.
Έτσι το 62% του ΟΧΙ θα το μετατρέψουν σε ΝΑΙ, αθροίζοντας τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει με το μνημόνιο. Θέλουν να καταστήσουν τον ίδιο το λαό μας συνυπεύθυνο, για να μπορούν να του πουν από την επομένη των εκλογών που θα φέρουν μια καταιγίδα μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί, ότι ο ίδιος τα επέλεξε με την ψήφο του.
Όμως το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν ηττήθηκε, αντίθετα πρέπει να βρει την νέα πολιτική του έκφραση με όσους το πίστευαν και με ισχυρή την παρουσία του μέσα σε ένα καταθλιπτικό μνημονιακό κοινοβούλιο που θα νομοθετεί κατά παραγγελία των δανειστών.
Παραμένοντας πιστός σε ότι υπερασπιζόμουν προεκλογικά αλλά και κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, θεωρώ ότι η στήριξη σε αυτές τις εκλογές, της ΛΑΕ (Λαϊκής Ενότητας) θα συμβάλλει μετεκλογικά στην δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου πάλης για την αντιμετώπιση της λαίλαπας των συνεπειών των μνημονίων, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα αντίστασης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε.
Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ να αναδειχτεί το τρίτο κόμμα για να σήκωση το βάρος της αξιωματικής αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο.
Να ανακόψει τον λαϊκισμό του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής που εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί την λαϊκή οργή και την δυσαρέσκεια για να διαπερνά στην κοινωνία την ιδεολογία του μίσους και της βίας.