Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Υπογραφή συμβάσεων έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας, προϋπολογισμού 1.080.000,00 ευρώ




​ 


Με γνώμονα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο και τη βελτίωση της πρόσβασης σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη πέντε συμβάσεις, προϋπολογισμού 1.080.000,00 ευρώ, για την κατασκευή των παρακάτω δημοπρατημένων έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας:
1.    "Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης οδικού τμήματος Νέο Αργύρι - Όρια Ν. Καρδίτσας" προϋπολογισμού 200.000,00€, το οποίο αφορά στην εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών στο τμήμα του οδικού δικτύου Νέου Αργυρίου - Όρια Νομού Καρδίτσας.
2.    "Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης οδικού τμήματος Σπίτι Διαβάτη-Όρια Νομού Καρδίτσας" προϋπολογισμού 200.000,00€, το οποίο αφορά την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών στο τμήμα  του οδικού δικτύου Σπίτι Διαβάτη - Όρια Νομού Καρδίτσας.
3.    "Κατασκευή Πτερυγότοιχου γέφυρας Βαρβαριάδας" προϋπολογισμού 200.000,00€, το οποίο αφορά στην επανακατασκευή ενός πτερυγότοιχου της γέφυρας στην περιοχή Βαρβαριάδα Δήμου Αγράφων, που καταστράφηκε  λόγω των μεγάλων ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015.
4.     "Αποκατάσταση βλαβών - κατασκευή τεχνικών Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Καρπενησίου" προϋπολογισμού 240.000,00€, το οποίο αφορά στην κατασκευή τεχνικών έργων στο επαρχιακό  οδικό δίκτυο του Κρικέλλου, Ασπροπύργου και Σαρκίνης Δήμου Καρπενησίου.
5.    "Αποκατάσταση βλαβών - κατασκευή τεχνικών Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Αγράφων" προϋπολογισμού 240.000,00€, το οποίο αφορά στην κατασκευή τεχνικών έργων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Απεραντίων, Ασπροποτάμου και Φραγκίστας Δήμου Αγράφων.

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και για εμένα προσωπικά που καταφέραμε να δρομολογήσουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, έργα ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας. Έργα που μετά τις καταστροφές του χειμώνα, η Ευρυτανία τα είχε απόλυτη ανάγκη, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές και να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε κάθε γωνιά του νομού. Τα έργα αυτά συμβασιοποιούνται, την ίδια ώρα που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν σε οδικό δίκτυο και υποδομές τον περασμένο Φεβρουάριο».