Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ Κ. ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Κ. ΜΕΡΙΓΚΟΥΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                     Κερασοχώρι:  28 Ιουλίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                                                                            Αριθμ. Πρωτ.: 6606
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ                                              
Γραφείο Δημάρχου
Ταχ. Δ/νση      : Κερασοχώρι
Ταχ. Κώδικας  : 36071
Τηλέφωνο       : 2237351320
Fax                    : 2237351313

                    
ΠΡΟΣ:
Τον Διευθυντή της Εφημερίδας
¨ Ευρυτανικός Παλμός¨
κ. Κολλημένο Βασίλειο

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε δημοσίευμα»
Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα και κυρίως την επιστολή του κ. Μεριγκούνη Γεωργίου  που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 22-07-2015 στον Ευρυτανικό Παλμό, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως με Αρ. Φύλλου 193 και ημερομηνία 10-10-2012 υπάρχει το προεδρικό διάταγμα υπ΄αριθμ. 110 περί συγχωνεύσεως ανενεργών ή υπολειτουργούντων  Ειρηνοδικείων της χώρας.
 
Στο άρθρο 1 του προαναφερόμενου Προεδρικού Διατάγματος 146 Ειρηνοδικεία σε όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν και συγχωνεύτηκαν με άλλα Ειρηνοδικεία. Το ανώτερο Προεδρικό Διάταγμα φέρει την υπογραφή του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια και του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια.
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι το θέμα αυτό έκλεισε προ τριετίας και δεν κατανοώ γιατί τόσος ντόρος τώρα, μετά από τόσο καιρό και όχι τότε που κρίθηκε.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 24/03/2015 ζητά με απόφασή του, την παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Κερασοχωρίου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο στην Έδρα του Δήμου μας για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Αγράφων οι οποίες είναι διασκορπισμένες. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην καλύτερη  λειτουργία και οργάνωση του Δήμου και κρίνεται απολύτως απαραίτητο, όπως συμβαίνει σε όλους τους οργανωμένους  Δήμους  της  χώρας.

Οι απαντήσεις μου στα κάτωθι ερωτήματα που παρέθεσε ήδη ο κ. Μεριγκούνης είναι οι εξής:

1.      «Κύριε Μπαμπαλή, Ερωτάσθε με αγανάκτηση και συγχρόνως θυμό, με ποιο δικαίωμα και τίνος εντολή και μάλιστα παραμονή του δημοψηφίσματος , παραδώσετε το αρχείο του αρχαιότερου Ειρηνοδικείου Αγραίων της Ελλάδος και μάλιστα χωρίς πρωτόκολλο παραλαβής και παραδόσεως;»

Απάντηση: Τόσο εγώ προσωπικά αλλά και οι συνεργάτες μου καθώς και το προσωπικό του Δήμου Αγράφων δεν παραδώσαμε τίποτα και σε κανέναν διότι τέτοια αρμοδιότητα δεν έχουμε και δεν προκύπτει από κάπου αλλά ούτε και κλειδιά του κτιρίου δεν έχουμε (κλειδιά έχει το Αστυνομικό Τμήμα και το Ειρηνοδικείο Καρπενησίου).Εμείς απλώς βοηθήσαμε με το προσωπικό του Δήμου μας, όπως μας ζητήθηκε από το Ειρηνοδικείο Καρπενησίου.

2.      «Ερωτάσθε ακόμη, Με ποιο δικαίωμα κατεβάσατε τις φωτογραφίες Ηρώων πατριωτών, που δώσανε την ζωή τους για την Πατρίδα και το Έθνος και την Δημοκρατία από τους κατακτητές Ιταλούς;»

Απάντηση: Ουδέποτε κατεβάσαμε εμείς ως Δήμος  Αγράφων (ούτε εγώ προσωπικά) τις φωτογραφίες των Ηρώων Συμπατριωτών μας (εξάλλου ούτε είχαμε , ούτε έχουμε καμία τέτοια αρμοδιότητα). Μας ζητήθηκε όμως βοήθεια από το Ειρηνοδικείο Ευρυτανίας για τη συγκέντρωση και μεταφορά των αρχείων του μόνο.

3.      «Κύριε Δήμαρχε, Εκλεγείκατε , χωρίς αντίπαλο. Να φιλήσετε σταυρωτά την καρέκλα, και, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου θα πάρετε την απάντηση. Μέχρι τότε παρακαλείται ο κ. Εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη. … και όλα αυτά για να χρησιμοποιήσετε το κτίριο, ως γραφείο Δημάρχου, που δεν Σας αρκεί το υπάρχον, ενώ ο προκάτοχός Σας κ. Τάτσης, δεκαπλάσιος σε όγκο από εσάς χορούσε. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, δίδεται το παράδειγμα Δημοκρατίας, εις τους συνδημότες Σας;»

Απάντηση: Το γεγονός ότι εκλεχτήκαμε χωρίς αντίπαλο δεν αποτελεί δική μας ευθύνη (αναζητείστε αλλού τους υπεύθυνους και αποδώστε ευθύνες). Οι καρέκλες δεν είναι για «ασπασμούς» , αλλά είναι απλά αντικείμενα που εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό. Αν εννοείτε τη θέση του Δημάρχου, σας ενημερώνω ότι την κατέχω  με την εντολή, συγκατάθεση και την ψήφο 5.535 Δημοτών του Δήμου Αγράφων μετά τη Δημοκρατική εκλογική διαδικασία της 18/05/2014. Δεν την κατέλαβα μόνος μου και δεν υπήρξα καρεκλοκένταυρος δοτός και  διορισμένος  με ρουσφέτια και πλιάτσικα. Και βεβαίως θα την παραδώσω στον επόμενο που θα έχει τη δημοκρατική εντολή όταν έρθει αυτή η στιγμή.
Επίσης, δεν χρειαζόμαστε το Ειρηνοδικείο εφόσον μας παραχωρηθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία για Γραφείο Δημάρχου αλλά για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου μας που προαναφέρονται.
Για την παράκλησή σας στον κ. Εισαγγελέα ώστε να επέμβει άμεσα συμφωνώ και εγώ. Όχι όμως για αυτά που εσείς επικαλείσθε αλλά για τις συκοφαντίες – τα ψεύδη – τις ανακρίβειες – τις κακοήθειες και τη λασπολογία που επιδίδεστε ώστε να μας προστατέψει.
Απορώ επίσης πώς, ένας Τέως Διευθυντής της Νομαρχίας δεν γνωρίζει όλα τα παραπάνω και γίνεται έρμαιο παραπληροφόρησης και εκμετάλλευσης.

Παρακαλώ όπως δημοσιευθέι η παρούσα απάντηση – επιστολή.

Ο Δήμαρχος Αγράφων
Θεόδωρος Μπαμπαλής