Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Δήμος Αγράφων Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες που έθεσαν τον Δήμο Αγράφων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας



Κερασοχώρι, 10 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες που έθεσαν τον Δήμο Αγράφων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε του δημότες μας, για τις ενέργειες του Δήμου και των υπηρεσιών του καθώς και των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και των αρμοδίων Υπουργείων.
Συγκεκριμένα:

  • Δευτέρα 2/2/2015: Επίσκεψη του βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώτσια Θωμά στο Δημαρχείο, όπου ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.
Στη συνέχεια μαζί με τον Δήμαρχο, μετέβησαν στον οδικό άξονα Κερασοχωρίου – Αγράφων όπου υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα.
  • Τρίτη 3/2/2015, και Τετάρτη 4/2/2015: Μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών επισκέφτηκαν μαζί με το Δήμαρχο τα χωριά του Δήμου και τα σημεία που υπέστησαν ζημιές.
  • Πέμπτη 5/2/2015: Τις πληγείσες περιοχές στην Δημοτική Ενότητα  Αγράφων επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο.
  • Παρασκευή 6/2/2015: Ο Δήμαρχος Αγράφων επισκέφθηκε τους πληγέντες των Δημοτικών Ενοτήτων Απεραντίων και Ασπροποτάμου.
  • Τρίτη 10/2/2015: Την Δημοτική Ενότητα των Αγράφων επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Τασιός Αριστείδης με κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας συνοδευόμενος από το Δήμαρχο.
Παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου, επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές  όπου καταγράφουν τις ζημιές.
Στα ΚΕΠ του Δήμου Αγράφων συγκεντρώνονται αιτήσεις των δημοτών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.
Ο Δήμαρχος Αγράφων ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες , τους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και Τοπικούς Συμβούλους για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ευχαριστεί τον Βουλευτή Ευρυτανίας για την άμεση ανταπόκριση και παρουσία του στην περιοχή, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας καθώς και όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Τέλος , ευχαριστεί όλα τα συνεργεία της  ΔΕΗ του ΟΤΕ για την άμεση και αποτελεσματική παρουσία τους.