Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λαμία




Πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 16/1, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λαμία. Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, λαϊκοί άνθρωποι και νεολαίοι έδωσαν μαχητικό παρόν στο προσκλητήριο του ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό από τις κάλπες της 25ης Γενάρη.
Στη συγκέντρωση ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, τα συνθήματα «ΚΚΕ Δυνατό, δύναμη για το λαό», «Ψηφίζω δυναμώνω το ΚΚΕ παντού, δύναμη και ελπίδα είναι του λαού» και «ΚΚΕ δυνατό στη Βουλή και στο λαό».
Τη συγκέντρωση άνοιξε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας Νίκος Χαλιώτης.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους υποψήφιους βουλευτές, Σπύρο Μπούα και Χρυσούλα Καψάλη, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Φθιώτιδας το οποίο απαρτίζουν οι (αλφαβητικά):


·        ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ετών 60, Γιατρός, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λαμίας και του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.
·        ΚΑΨΑΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ετών 43 , Αγρότισσα.
·        ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ετών 49, Γεωπόνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.
·        ΜΠΑΦΟΥΤΣΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ, ετών 29, Εκπαιδευτικός, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ.
·        ΜΠΟΥΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, ετών 58, Αρχιτέκτων-Μηχανικός.
·        ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ετών 39, Πρόεδρος Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας, μέλος του Ε.Κ. Φθιώτιδας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.
·        ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ετών 32, εργάτης ΛΑΡΚΟ, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου της ΛΑΡΚΟ και του Δ.Σ. του Ε.Κ. Φθιώτιδας, Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Κώστα Μπασδέκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Φθιώτιδας, στην Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λαμία 16/1

Όλοι στη μάχη μέχρι τη τελευταία ώρα της κάλπης, να μην αφήσουμε τίποτα στη τύχη, κανένας εφησυχασμός, να κάνουμε τη νύχτα- μέρα ώστε να μη χαθεί καμία λαϊκή ψήφος στο ΚΚΕ.
Σήμερα, τώρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, όσο μεγαλύτερη τόσο πιο δυναμική φωνή στην βουλή, πιο αποτελεσματική  στην ισχυροποίηση των αγώνων του λαού μας αύριο, την επομένη μέρα των εκλογών.
 Η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την επόμενη μέρα και καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες, κάνουν εμπόριο ελπίδων θάβοντας την αλήθεια στα μπάζα της παραπλανητικής αντιπαράθεσης  του διπολισμού , όπως γίνεται τόσα χρόνια με το δικομματισμό που οδήγησε τις λαϊκές οικογένειες στα σημερινά  βάσανα. 
Να σκεφτεί καλά ο κάθε εργαζόμενος, η κάθε εργαζόμενη.
Πως θα είναι η επόμενη μέρα ;
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ δεν είναι ένα σύνθημα που παραπέμπει απλά σε καλύτερο εκλογικό ποσοστό μόνο, η ισχυροποίηση αποτελεί προϋπόθεση για να αναπτερωθεί το ηθικό του λαού μας, να αντιμετωπίσει με θάρρος και αισιοδοξία τη δυσμενή σημερινή κατάσταση με προοπτική και πίστη στη δύναμή του ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ότι μπορεί να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς και αυτό θα γίνει με τη δική μας πάλη.
Για να βάλλουμε γερές βάσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για την εργατική –λαϊκή εξουσία και  διακυβέρνηση που θα προωθήσει τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, τη μονομερή  διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή ευημερία, τη σοσιαλιστική προοπτική.
Το ΚΚΕ δεν ζήτησε ούτε σήμερα ζητάει λευκή επιταγή από το λαό για να αναλάβει εργολαβικά το έργο της αντίστασης της αντεπίθεσης και της προοπτικής. Το ΚΚΕ απαιτεί την ίδια τη συμμετοχή του λαού σε αυτή την υπόθεση  την πρωτόβουλη δράση του και τη συνεχή κινητοποίησή του.
Σήμερα ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην αναχαίτιση, στην αποτροπή αλλά και την ανάκτηση εξαιτίας των αντιλαϊκών μέτρων των απωλειών,  εισοδήματος, δικαιωμάτων, αναγκαίων παροχών για τη βελτίωση της  ζωής  του λαού είναι ο δρόμος του αγώνα.
Ενός αγώνα που θα στηρίζεται στην Οργάνωση, την μαζικοποίηση και τη συμμαχία των εργατών με τα άλλα λαϊκά στρώματα, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες αυτών των στρωμάτων με απαίτηση να ανακτηθούν άμεσα οι απώλειες του προηγούμενου διαστήματος
Το μόνο Κόμμα που μπορεί να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση είναι το ΚΚΕ που προτάσσει σήμερα απέναντι στην εξουσία του κεφαλαίου, την Εργατική- Λαϊκή αντιπολίτευση γιατί όσο στην εξουσία είναι οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, εφοπλιστές με οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα, ο λαός αντικειμενικά θα είναι στη θέση της αντιπολίτευσης. Εκεί λοιπόν είναι και η θέση του ΚΚΕ, μαζί του, γιατί απ’ αυτή τη θέση θα πρέπει να οργανωθεί η αντεπίθεση που θα φέρει το λαό στο προσκήνιο και στην εξουσία.
Η ΝΔ επιμένει στη λογική της σταθερότητας, δηλαδή η ΝΔ μας λέει ότι η ανεργία που παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, η φτώχεια και η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων οι πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, οι αγρότες που βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς να μπορούν πραγματικά να παράγουν, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες που κλείνουν καταστήματα και επιχειρήσεις, οι νέοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, που  στην συντριπτική τους πλειοψηφία δουλεύουν με μερική απασχόληση και σε συνθήκες ανασφάλιστης εργασίας, όλος αυτός ο κόσμος, λοιπόν  ζει σε περιβάλλον σταθερότητας και πρέπει να το διατηρήσει.  Γιατί υπάρχει η ελπίδα να ανακάμψει η οικονομία και σιγά-σιγά να βελτιωθούν τα πράγματα. Τώρα αν αυτό αποτελεί φωτεινή προοπτική για το λαό μας τότε πραγματικά έχουμε κάνει ένα τεράστιο ιστορικό άλμα στο παρελθόν πηγαίνοντας στον 19ο αιώνα και στις συνθήκες εκείνης της περιόδου για το λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το λαό και το ΚΚΕ ανεκτικό στην αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίσει, ακριβώς από το σημείο που την άφησε η ΝΔ, θέλει το ΚΚΕ συναινετικό στην ΕΕ και στις απαιτήσεις των μονοπωλίων, στην εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών κανονισμών που έχουν προηγηθεί των μνημονίων αλλά και των μνημονιακών νόμων.
Είναι ξεκάθαρο ότι δυνάμεις πρόθυμες να συμπράξουν σε κυβέρνηση υπάρχουν και το ομολογούν, αντικειμενικά το υπόβαθρο μιας κυβέρνησης αστικής διαχείρισης  που έχει ως αδιαπραγμάτευτο στοιχείο την εντός της ΕΕ πορεία της χώρας υπάρχει, συμφωνία για τη διαπραγμάτευση του χρέους και να αναγνώρισή του υπάρχει, ταυτόχρονα όλοι ομνύουν στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, άρα δεν υφίσταται λόγος σοβαρός ώστε να μην σχηματιστεί Κυβέρνηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει με το περιβόητο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ότι δεν πρόκειται να θίξει στο ελάχιστο όλα όσα ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.
- Δεν θα τα καταργήσει τα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση, όπως έλεγε, αλλά θα τα επαναδιαπραγματευθεί τηρώντας τις δεσμεύσεις, με βάση το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, δηλαδή το πλαίσιο των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της ΕΕ, των μνημονίων διαρκείας, της μόνιμης επιτήρησης κ.λπ. Ότι θα οδηγηθεί σε μια νέα συμφωνία, σε ένα δηλαδή νέο μνημόνιο αλά ΣΥΡΙΖΑ.
- Το χρέος το αναγνωρίζει και θα διαπραγματευτεί τον τρόπο με τον οποίο ο λαός  που δεν οφείλει να το πληρώσει.
- Τα όσα έχασαν οι εργαζόμενοι στην κρίση δεν θα τα φέρει πίσω, θα δώσει ορισμένα ψίχουλα μόνο σε όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 800 ευρώ, δηλαδή όσους βρίσκονται στην ακραία φτώχεια.
- Το αντιλαϊκό - αντεργατικό πλαίσιο θα το αφήσει άθικτο την ίδια στιγμή που υπόσχεται στα μονοπώλια και στο κεφάλαιο τα πάντα: φοροαπαλλαγές, ευνοϊκό περιβάλλον για τα κέρδη τους και τις επενδύσεις τους, που ο λαός ξέρει πολύ καλά πως τέτοιο περιβάλλον είναι αντιλαϊκό.
- Την ίδια στιγμή που δηλώνει πως δεν θα καταργήσει το ΦΠΑ και άλλους φόρους που αφορούν τη λαϊκή κατανάλωση, διαβεβαιώνει τους επιχειρηματίες ότι δεν θα ανεβάσει τους συντελεστές φορολόγησής τους.
- Διαβεβαιώνει και εγγυάται ότι δεν πρόκειται να έρθει σε ρήξη με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ότι θα τηρήσει τις «διεθνείς υποχρεώσεις» της χώρας. Έχει στόχο μάλιστα να παίξει και πιο «ενεργό ρόλο».
- Ότι οι δαπάνες για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς δεν πρέπει να μειωθούν.
- Ότι θα τηρήσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και θα παραμείνει πιστός στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δηλαδή στη λιτότητα όσον αφορά τις λεγόμενες δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κ.λ.π.
   Μια  στάση ανοχής από μεριάς του ΚΚΕ απέναντι σε τέτοια κυβέρνηση θα ήταν προδοσία των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, συνδιαλλαγή με το κεφάλαιο και τα μονοπώλια, παραίτηση από την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων. Ένα τέτοιο ΚΚΕ που θα έμπαινε στο τσεπάκι τους, θα ήταν ένα ΚΚΕ που δεν θα χρειαζόταν ο λαός. Υπάρχει ευρωπαϊκή και διεθνής πείρα για το που κατάντησαν τα ΚΚ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα στις χώρες που τα ΚΚ ακολούθησαν αυτό το δρόμο. Οδηγήθηκαν στην απαξίωση, την ανυποληψία, ενώ η εργατική-λαϊκή απογοήτευση οδηγήθηκε μαζικά σε αντιδραστικούς δρόμους χωρίς αντίπαλο στην πραγματικότητα.
Αυτά αποτελούν πολύτιμη πείρα και πρέπει ο λαός να τα λάβει σοβαρά υπ όψιν.
Για το λαό, αυτό που μετράει είναι να υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, για να είναι ο ίδιος ο λαός δυνατός, να δυναμώσει η εργατική –λαϊκή αντιπολίτευση.
Αυτός είναι ο δρόμος που διατηρεί ζωντανή την ελπίδα και επιτρέπει την συγκέντρωση λαϊκών δυνάμεων για την πραγματική αντεπίθεση. 
Η προσφορά του ΚΚΕ είναι ανυπολόγιστη κι αναμφισβήτητη. 96 χρόνια αγώνων και θυσιών. Δύναμη στα χέρια του λαού, κινητήρια δύναμη για κάθε κατάκτηση.
Δεν υπάρχουν  περιθώρια για νέα πειράματα. Ούτε μια χαμένη ψήφος!  
Αυτοί που αισθάνονται αριστεροί , ριζοσπάστες , προοδευτικοί  έχουν πρόσθετες ευθύνες και όχι μόνο δεν μπορούν να υποχωρήσουν στη λογική του μικρότερου κακού αλλά έχουν υποχρέωση  συμβάλλουν στην αποκάλυψη του ρόλου του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν την μάχη που δίνει το ΚΚΕ 
Αυτή η απόφαση μπορεί να δώσει ώθηση στην λαϊκή πάλη.  
Στην πάλη που δίνει το ΚΚΕ χωράνε κι αυτοί που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του,  που κρατούν τις διαφωνίες τους και κατανοούν πως το ΚΚΕ αποτελεί το σταθερό στήριγμα του λαού.
Κάνουμε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το λαό της Φθιώτιδας, απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο που προβληματίζεται , στους συνταξιούχους , τις γυναίκες, στους ανέργους , στους νέους και τις νέες σε όποιον προσδοκά να ξημερώσουν καλύτερες μέρες και δεν συμβιβάζεται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια.
Μαζί, να δυναμώσουμε το ΚΚΕ και το λαϊκό αγώνα!