Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΠΣΤΕ/ΔΤ: Νέα Χρηματοδότηση 10.000.000 ευρώ εξασφάλισε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Γραφείο Περιφερειάρχη
                                                                                                                  Λαμία, 8 Ιανουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα χρηματοδότηση 10.000.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για έργα και μελέτες

  • Τετραπλασιάζεται το όριο πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από τα 8.000.000 στα 32.000.000 ευρώ
  • Εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη εκτέλεση και η χρηματοδότηση όλων των έργων
Μέσα από τον συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και την μεθοδική προσπάθεια της νέας Περιφερειακής Αρχής, εξασφαλίστηκαν επιπλέον 10.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Με τη νέα απόφαση, είτε συνεχίζονται απρόσκοπτα έργα, είτε προχωρούν σε επανεκκίνηση των εργασιών τους, είτε ξεκινούν με συγκεκριμένο ορίζοντα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής.

Ενδεικτικά, ως σημαντικά έργα, που αφορούν στη νέα αύξηση του ορίου των πιστώσεων και την πρόσφατη κατανομή, αναφέρονται τα εξής:


·         Στην Ευρυτανία: η κατασκευή της Οδού Βαρβαριάδας-Αγράφων και της Οδού Χόχλια – Βράχα – Κορίτσα,
·         Στη Βοιωτία: η κατασκευή της Διασταύρωσης Διστόμου – Δαυλείας και της Οδού Νεοχωράκι – Τανάγρα – Ν.Α. Βοιωτίας,
·         Στην Εύβοια: η κατασκευή της Παράκαμψης Λουτρών Αιδηψού, της  Παράκαμψης Γιάλτρων και του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλιβερίου,
·         Στη Φωκίδα: η αποκατάσταση των πρανών του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρίου-Μαναγούλης στον Δήμο  Ευπαλίου. 

Παράλληλα, εξασφαλίζεται το σύνολο των αναγκαίων πιστώσεων και για έργα κατεπείγουσας προτεραιότητας που αφορούν σε αποκαταστάσεις ζημιών σε επαρχιακά δίκτυα, σε αντιπλημμυρικές εργασίες σε ρέματα, σε τεχνικά έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων αλλά και σε μελέτες.

Με την νέα χρηματοδότηση που διεκδίκησε και εξασφάλισε η Περιφερειακή Αρχή, το νέο όριο πιστώσεων των έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας διαμορφώνεται σε 32.000.000 ευρώ, από 8.000.000 που ήταν μέχρι και σήμερα. Χρήματα με ξεκάθαρο όφελος για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την πορεία των έργων της Περιφέρειάς, απολύτως αναγκαία για την Στερεά Ελλάδα με δεδομένη την οικονομικά και δημοσιονομικά δύσκολη κατάσταση που διανύει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Η συνεχής προσπάθεια για την εξασφάλιση επιπλέον πόρων, είναι για την Περιφερειακή Αρχή αυτονόητη. Η Στερεά Ελλάδα των μεγάλων αναγκών, αλλά και των μεγάλων προκλήσεων έχει μόνο μία επιλογή: να πάει μπροστά. Εμείς οφείλουμε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προς αυτή την κατεύθυνση. Διεκδικητικά, συντονισμένα και μεθοδικά, υπηρεσίες και Περιφερειακή Αρχή δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να καταστήσουμε τη Στερεά Ελλάδα μία Περιφέρεια πρότυπο που θα λειτουργεί προς όφελος του κάθε πολίτη, διευκολύνοντας τον, προστατεύοντάς τον και βελτιώνοντας την καθημερινότητά του».