Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Στη Λαμία η πρώτη σύνοδος των Εκτελεστικών Γραμματέων των Περιφερειών της χώρας



Λαμία, 22 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την Αιγίδα της ΕΝ.Π.Ε. και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση των Εκτελεστικών Γραμματέων της χώρας, στην αίθουσα Συσκέψεων του Τ.Ε.Ε., στην Πλατεία Ελευθερίας.
Τους Εκτελεστικούς Γραμματείς υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΕΝ.Π.Ε, Καθηγητή  Χαράλαμπου Κουταλάκη.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των δομών των Περιφερειών και δόθηκε η ευκαιρία στους Εκτελεστικούς Γραμματείς να μοιραστούν και να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις, τόσο για ζητήματα που άπτονται υπηρεσιακών αναγκών, αλλά και αντιμετώπισης διοικητικών, καθημερινών οργανωτικών προβλημάτων.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η έλλειψη κωδικοποιημένων διαδικασιών, η αντιφατικότητα και οι αλληλοκαλύψεις νόμων, διατάξεων και εγκυκλίων καθώς και μια σειρά επιμέρους επιχειρησιακών ζητημάτων, αποτέλεσαν την ατζέντα αυτής της πρώτης συζήτησης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Εκτελεστικοί Γραμματείς: Νίκος Χαρδαλιάς (Στερεάς Ελλάδας), Γιάννης Σταματάκος (Πελοποννήσου), Διονυσία  Μαράτου (Δυτικής Ελλάδας), Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης (Αττικής), Νίκος Ιωάννου (Κεντρικής Μακεδονίας), Νίκος Ραπτάκης (Κρήτης), Νίκος Κωστόπουλος (Β. Αιγαίου), Παντελής Αργυριάδης (Μακεδονίας), Δημήτρης Σιώζος (Ηπείρου), Δημήτρης Σκιαδάς (Ν. Αιγαίου) και Κώστας Μέγας (Θεσσαλίας).