Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας για τις εκλογές




ΤΩΡΑ είναι η ώρα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας. ΤΩΡΑ είναι η ώρα της Αριστεράς.
  Στις 25 Ιανουαρίου εκλέγουμε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του στην Ελλάδα. Εκλέγουμε – για πρώτη φορά- βουλευτή της Αριστεράς στην Ευρυτανία. Το χρειάζεται ο τόπος μας, το θέλουμε, μπορούμε να το πετύχουμε.

  Στις εκλογές που έρχονται ένα είναι το δίλλημα: Θα συνεχίσουμε στο δρόμο των μνημονίων, της κοινωνικής καταστροφής και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου; Ή θα επιλέξουμε το δρόμο της ανατροπής, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής σωτηρίας;
 Στις εκλογές που έρχονται μία είναι η επιλογή για κάθε σκεπτόμενο δημοκρατικό πολίτη:
-Να  απαλλαγεί από αυτούς που κατέστρεψαν ό,τι  με κόπο και ιδρώτα κτίσαμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά.
-Να απαλλαγεί από αυτούς, που «σβήνουν» έναν ολόκληρο αιώνα ιστορίας και επαναφέρουν τον μεσαίωνα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη καταργώντας εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα.
-Να βάλει φρένο στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, στην κατεδάφιση ακόμα και αυτού του «αναιμικού» κράτους πρόνοιας,  στη διάλυση της παιδείας, της υγείας και την κοινωνικής προστασίας για άπορους και ηλικιωμένους.
-Να πει «ως εδώ» σε αυτούς που μιλούν για ανάπτυξη, ενώ διαλύουν την οικονομία επιβάλλοντας υφεσιακά μέτρα. Που λεηλατούν με την άγρια φορολογία τη φτώχεια και τη μεσαία τάξη ενώ βάζουν στα συρτάρια τις λίστες των μεγαλο-φοροφυγάδων. Που κόπτονται –δήθεν- για την  ανεργία ενώ απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις. Που μιλούν για κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα ενώ διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, μετατρέπουν τις συντάξεις σε πενιχρά φιλοδωρήματα και αυξάνουν τον ΦΠΑ στα φάρμακα.
 Όλοι αυτοί έχουν όνομα, επώνυμο και διεύθυνση. Είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και όλοι όσοι συγκαλυμμένα πίσω από άφθαρτα – καθαρά πρόσωπα βάζουν πλάτη για να παραμείνει στις κυβερνητικές καρέκλες ένα διεφθαρμένο, γερασμένο και διαπλεκόμενο καθεστώς εξουσίας. Είναι όλοι αυτοί οι οποίοι βλέπουν να έρχεται η κατάρρευση και η λαϊκή καταδίκη και επιστρατεύουν το ύστατο όπλο τους: τον ΦΟΒΟ. Φοβούνται οι ίδιοι ότι έρχεται το πολιτικό τους τέλος και επιχειρούν να φοβίσουν και τους ψηφοφόρους. Το κατάφεραν το 2012, δεν θα το πετύχουν το 2014. Ποτέ ο φόβος δεν νίκησε την ελπίδα. Στην εκστρατεία του τρόμου, των τεχνητών εντάσεων και της πόλωσης απαντάμε με τη δύναμη της πειθούς, της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και γι’ αυτό μπορούμε να γκρεμίσουμε το καταστροφικό, φαύλο και αναποτελεσματικό καθεστώς των μνημονίων. Να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή. Να επαναφέρουμε το χαμόγελο της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας στα χείλη των Ελλήνων. 
  Στις 25 Ιανουαρίου οι Έλληνες πολίτες έχουν μία επιλογή για το μέλλον. Να αναδείξουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία στηριγμένη στο λαό και τους αγώνες του θα εφαρμόσει ένα καθαρό, ριζοσπαστικό – προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου από την ανθρωπιστική κρίση, ανόρθωσης της οικονομίας και αναγέννησης της χώρας. Οι πολίτες της Ευρυτανίας μια επιλογή έχουν για το μέλλον του τόπου τους. Να αναδείξουν -για πρώτη φορά- βουλευτή της Αριστεράς στο νομό. Για να αλλάξει η μοίρα της πατρίδας μας. 
Η Ευρυτανία της Αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων, μπορεί να γυρίσει σελίδα. Ο πιο «καθαρός» νομός της Ευρώπης ήρθε η ώρα να «καθαρίσει» με όλους όσοι τον κρατούν καθηλωμένο στη φτώχεια, τη μιζέρια και την υπανάπτυξη.  Ήρθε η ώρα να γίνει η Ευρυτανία νομός-πρότυπο ισορροπημένης οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. Που θα αξιοποιεί όχι μόνο τον τουρισμό των ακριβών σαλέ αλλά και όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στην κτηνοτροφία, τις εξειδικευμένες καλλιέργειες, τον αγροτουρισμό. Που δεν θα «τρώει» και δεν θα διώχνει τα παιδιά της.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ