Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας», προϋπολογισμού 1.600.000 €
Λαμία, 3 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας», προϋπολογισμού 1.600.000 €, που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066.
Πρόκειται για άλλη μια σημαντική και επείγουσα παρέμβαση για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας. Το έργο αφορά το σύνολο της επικράτειας της Φωκίδας και περιλαμβάνει καίριες παρεμβάσεις και εργασίες όπως τη διαγράμμιση οδοστρωμάτων, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και τη διάστρωση αντιολισθηρών ασφαλτοταπήτων σε επικίνδυνα σημεία.

Το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας δέχεται σημαντικό φόρτο κίνησης οχημάτων αφου συν τοις άλλοις εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών καθ’όλη τη διάρκεια του έτους ενω συνδέει και την Περιφέρεια Στερεάς με την αντίστοιχη της Δυτικής Ελλάδας. Η Περιφέρεια από την πλευρά της οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή τους διέλευση και να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για όλα τα διερχόμενα από την εν λόγω περιοχή οχήματα.    
Η νέα Περιφερειακή Αρχή στοχεύει στην υλοποίηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Οι προβλεπόμενες εργασίες ενισχύουν την οδική ασφάλεια στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Με σκληρή δουλειά και σωστό προγραμματισμό και πάντοτε με τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί να δράσει αποτελεσματικά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.